TOMISLAV OKROŠA, načelnik Dubrave: Novim prostornim planom još smo bliže Regionalno centru za razvoj stočarstva

Održana je 18. sjednica Općinskog vijeća na kojoj su usvojene V. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Dubrava
DSC_6541

Dubravski vijećnici večeras su odradili 18. sjednicu Općinskog vijeća kojom je predsjedao Darko Rajtar. Na dnevnom se redu našlo 14 točaka, koje su vijećnici odreda jednoglasno usvojili. Između ostaloga usvojeno je izvješće o radu načelnika za drugu polovicu 2022. godine koje su kako je istaknuo sam načelnik Tomislav Okroša obilježili brojni uspješni projekti, kao i nastavak provođenja svih ranije poduzetih mjera i projekata.

-Raduje me što se puno radi. Nismo ni na pola mandata, a iza nas je već 18. sjednica. Veseli što su točke usvojene jednoglasno, kao i moje izvješće o radu, što je vjerujem potvrda dobrog rada mene kao načelnika, ali i svih općinskih službi- istaknuo je načelnik Okroša, zahvalivši se svima koji su sudjelovali u postizanju takvih rezultata.

-Općinske službe odradile su kvalitetan posao u prijavama na natječaje koji su nam bili na raspolaganju što se osjetilo i na proračunu- poručio je načelnik.

A da se s općinskim financijama dobro gospodarilo pokazalo je izvješće o izvršenju proračuna za 2022. iz kojeg se može iščitati kako je Općina godinu završila s viškom prihoda od gotovo 3,3 milijuna kuna.

Osim o ovim temama, vijećnici su raspravljali i o V. Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Općine Dubrava.

-To su sveobuhvatne izmjene, koje su se dosta dugo pripremale i usklađivale. i prije neki dan smo dobili završno mišljenje Zagrebačke županije. Imali smo više od 35 zahtjeva, koji su usvojeni, a sve s ciljem olakšavanja i povećavanja gospodarskih aktivnosti na području općine. Posebno me veseli što smo tim promjenama prostornog plana omogućili nastavak izgradnje Regionalnog centra za razvoj stočarstva Dubrava- zaključio je načelnik Tomislav Okroša.

Dubrava
Hrvatska
Općina
Politika
Zagrebačka županija