Tomislav Masten: Ovo je naš najveći potpisani ugovor

Nakon što su ljetos i službeno u Ivanić-Gradu započeli radovi na Regionalnom vodoopskrbnom sustavu-Zagreb Istok, kojim se rješava pitanje vodoopskrbe na istočnom dijelu Zagrebačke županije, danas je u Vrbovcu direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten potpisao ugovor s direktorom Zagorje gradnje Markom Sekušakom, direktorom Aquaterma Robertom Pulezom i predsjednikom Uprave Kostak Miljenkom Muhom.

Potpisanim ugovorom čija je vrijednost za vrbovečko područje veća od 227 milijuna kuna, rekonstruirat će se 9 250 metara i izgraditi 222 826 metara nove mreže, rekonstruirat će se crpna stanica Lonja, dok će se izgraditi 5 crpnih stanica i 5 vodotornjeva. Također, kućanstva će dobiti 4 624 priključka.

-Ovo je naš najveći ugovor koji potpisujemo ne samo u sklopu ovog projekta nego i u sklopu naše tvrtke. Bitno je da radimo na realizaciji EU projekata, pri čemu nam je ovaj najveći, a vjerujem da ćemo i u budućnosti ići ovim stopama. Ovim ugovorom dižemo se na gotovo 700 milijuna projekata koji su nam u realizaciji, a do kraja godine nam je želja da imamo potpisane ugovore do milijardu kuna, koji će se investirati u vodno-komunalnu infrastrukturu na istoku naše županije- rekao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, Tomislav Masten, koji na današnjem potpisivanju ugovora nije krio zadovoljstvo što se došlo do ovog završnog koraka.

-Kroz mjesec-dva i fizički ćemo započeti s radovima. Sa sadašnje tri tisuće priključaka izgradnjom dodatnih pet tisuća učinit ćemo veliki korak, jer na ovom području postoje jedinice lokalne samouprave koje nemaju niti metra javnog vodovoda. Ovim projektom ulazimo na područje Preseke i Farkaševca gdje će ljudi napokon dobiti uvjete kakve i zaslužuju u 21. stoljeću- nastavio je Masten poručivši kako se ovim projektom rješava pitanje vodoopskrbe za daleku budućnost.