Tomislav Ćorić: Izborni program HDZ-a je u finalnoj fazi izrade

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nije želio iznositi detalje o izbornom programu HDZ-a kazavši da će ga predstaviti javnosti kada ga potvrde stranačka tijela, ali je najavio da je racionalizacija općina, ali ne i broja županija, dio tog programa

Jurica Galoić/PIXSELL

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nije želio iznositi detalje o izbornom programu HDZ-a kazavši da će ga predstaviti javnosti kada ga potvrde stranačka tijela, ali je najavio da je racionalizacija općina, ali ne i broja županija, dio tog programa.

-Izborni program HDZ-a je u finalnoj fazi izrade, očekujemo da sljedeći tjedan bude usmjeren prema tijelima HDZ-a. Onog trenutka kada ga tijela potvrde, počet ćemo ga komunicirati u hrvatskoj javnosti- izjavio je uoči sjednice Vlade.

Upitan je li smanjivanje broja općina i županija dio izbornog programa, Ćorić je kazao da smanjivanje županija definitivno nije.

-Što se tiče općina, idemo u smjeru racionalizacije, funkcionalnog spajanja, smanjenja broja dužnosnika- kazao je.

Na tvrdnju da je HDZ i na prethodnim izborima obećao reformu javne uprave, Ćorić je odgovorio da ta reforma nije nešto što se može dogoditi u kratkom vremenskom razdoblju. Dodao je da se Vlada u ovom mandatu fokusirala na krize.

-Mislimo da smo tim fokusom učinili dobru stvar. Govorim o krizi Agrokora, brodogradnje, Covida te o ekonomskoj krizi s kojom smo trenutno suočeni. To su prioriteti i držimo da smo ih dobro odradili- poručio je Ćorić.