Tomašević u Svetoj Klari predstavio glavne prioritete za područje Novog Zagreba

Uz integriranje željezničkog prometa i problem autobusnih stajališta, upozorio je i na loše stanje sa zagrebačkim vodocrpilištima

Željko Hladika/PIXSELL

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika platforme Možemo Tomislav Tomašević, koji je danas posjetio Svetu Klaru, u četvrti Novi Zagreb zapad, rekao je kako će mu jedan od glavnih prioriteta biti integriranje željezničkog prometa koji prolazi kroz Zagreb u javni gradski prijevoz te upozorio na neiskorišten potencijal željezničkog prometa koji bi najviše doprinio bržem dolasku u centar i spajanju naselja na periferiji. Dodao je i da se upravo u Klari nije realizirala izgradnja najavljene željezničke stanice.

Najavio je kako će danas još posjetiti Trnsko, Trokut i Kajzericu gdje će istaknuti problem autobusnih stanica kojih, kaže, “doslovce nema” pa ljudi stoje na ulici, bez nadstrešnica. Podsjetio je da su se nadstrešnice dosad preplaćivale pa je tako primjerice ona u Kašini koštala 500 eura po metru četvornom te najavio uvođenje reda u kontrolu javne nabave.

Upozorio je i na loše stanje sa zagrebačkim vodocrpilištima, posebice na području Novog Zagreba zapad gdje ima puno zdenaca iz kojih se crpi pitka voda za cijeli grad.

– Stanje vodonosnika je dosta loše, ugrožavaju ga ilegalna odlagališta otpada, primjerice na području Ježdovca, koja prijete da kontaminiraju zagrebački vodonosnik. Naša vodocrpilišta su naša najveća blaga u Zagrebu. Doista ćemo dati sve od sebe da zaustavimo praksu ilegalnog šljunčarenja uz Savu, ukopavanja opasnog otpada u te rupe i rješavanje ilegalnih odlagališta otpada, kazao je Tomašević dodavši kako će širiti vodovodnu mrežu.