Tradicionalna press konferencija utorkom

Tomašević tvrdi: U idućih nekoliko godina u ZET i infrastrukturu uložit će se ukupno oko 100 milijuna eura

Rekonstrukcija tramvajskog okretišta Mihaljevac u Zagrebu, vrijedna oko četiri milijuna eura, trebala bi biti gotova do kraja godine
Zagreb: Gradonačelnik obišao radove na okretištu tramvaja na Mihaljevcu Robert Anic/PIXSELL

Rekonstrukcija tramvajskog okretišta Mihaljevac u Zagrebu, vrijedna oko četiri milijuna eura, trebala bi biti gotova do kraja godine, a nova infrastruktura omogućit će brži i sigurniji promet, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

– Bilo je nužno prilagoditi okretište ne samo zbog sigurnosti, nego i zbog broja putnika koji ovdje prometuje svaki dan. A tu će sad svi zakonski standardi biti primijenjeni na novom okretištu”, rekao je Tomašević, napomenuvši da okretište Mihaljevac nije obnavljano od izgradnje 1948. godine, gotovo 80 godina.

Nova infrastruktura omogućit će i bržu i sigurniju izmjenu vozila.

–  Time će promet postati brži i cijelo iskustvo za građane i putnike će biti udobnije, rekao je gradonačelnik, dodavši da je očekivani rok završetka radova do kraja ove godine.

Radovi uključuju izgradnju s jedne strane nove tramvajske pruge, novih stajališnih perona, kontaktne i kabelske mreže, sustava odvodnje, autobusnog terminala, parkirališta za taksi vozila i vozila osoba s manje pokretljivost. Radit će se i nove pješačke staze, nadstrešnicu, okretište za vozila kao i hortikulturalno uređenje.

Zagrebački gradonačelnik istaknuo je da će se u isto vrijeme obnoviti pruga od Ribnjaka do Mihaljevca, kaže.

Rekao je da se očekuje da će bolja izmjena autobusa unaprijedit postojeće linije, istaknuo je Tomašević i najavio novu prugu u Sarajevskoj.

Također, istaknuo je kako nove tramvaje koje je Grad kupio, a koji se proizvode u Končaru, očekuju najkasnije početkom iduće godine.

– U idućih nekoliko godina u ZET i infrastrukturu uložit će se ukupno, prema gradonačelnikovim riječima, oko 100 milijuna eura, ustvrdio je Tomašević.

 

Grad Zagreb
Politika