TOMAŠEVIĆ NAJAVLJUJE: Uskoro obavljanje prekida trudnoće u Svetom Duhu

Zagrebački gradonačelnik poručuje da će se osigurati obavljanje dostupnog i sigurnog zahvata
tomislav tomašević Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će Sveti Duh uskoro imati novog predstojnika Ginekologije koji će u toj gradskoj bolnici u kojoj su svi ginekolozi u prizivu savjesti osigurati obavljanje dostupnog i sigurnog pobačaja.

Na pitanje kako će to napraviti kad su svi ginekolozi u toj bolnici u prizivu savjesti, Tomašević je rekao da detalje treba prepustiti ravnateljici. Za zapošljavanje psihologa rekao je da za to suglasnost mora dati i ministar zdravstva.

Vezano za nalaz zdravstvene inspekcije koja je u toj bolnici u vezi slučaja Čavajda utvrdila nepravilnosti, rekao da se time treba baviti ravnateljica, ali i napomenuo da još uvijek traje unutarnji nadzor koji je pokrenut i prije nego što je došlo do zdravstvene inspekcije.

Tomašević je, također najavio da u Gradsku skupštinu upućuje izmijenjenu odluku o komunalnom redu kojom će se zgradama koje nemaju mogućnost smještaja spremnika za otpad na vlastitu parcelu omogućiti na javnu površinu postavljanje boksova, a u povijesnoj jezgri postavljanje podzemnih spremnika. Za boksove će GSKG ponuditi kredite, a podzemne spremnike financirat će Grad.

Istaknuo je da će Teslina ulica postati pješačka zona, sličan režim imat će i Vlaška, a najavljena je i realizacija pješačkog prolaza kroz blok Cvjetni.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo