Tomašević će prihvatiti SDP-ov prijedlog o objavi primanja u Zagrebačkom holdingu

Poručio je da se radi iskorak u pogledu transparentnosti u Zagrebačkom holdingu

Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će prihvatiti SDP-ov prijedlog o objavi primanja rukovodećih pozicija u Zagrebačkom holdingu, istaknuvši da se radi iskorak u pogledu transparentnosti.

– Nemam problema da se za voditelje podružnica, članove uprave i direktore gradskih poduzeća u Holdingu objave materijalna prava koja imaju, istaknuo je Tomašević u izjavi za medije u Gradskoj skupštini.

Na pitanje zašto onda na prošloj sjednici Skupštine nije prošao sličan prijedlog koji je došao iz kluba HDZ-a, Tomašević je poručio kako će takvi prijedlozi HDZ-a uredno biti odbijeni. HDZ-ove prozivke o visini plaća i materijalnih prava te o postavljanju SDP-ovaca na rukovodeće funkcije, nazvao je licemjernima.

– Nijedan ugovor koji smo tražili od direktora prije, nije bio dostupan javnosti jer su rekli da je to poslovna tajna. Direktori državnih poduzeća su članovi HDZ-a i, često, njihovi kandidati na izborima. Problem je što su sada otkazi u tijeku, a da dobar dio članova HDZ-a koji su bili bivši rukovoditelji, dobivaju otkaze.

Komentirajući prosvjed dijela sindikata uoči sjednice Skupštine, Tomašević je ponovio stav da se utvrđivanje viška radnika u Holdingu provodi u skladu sa zakonom. Viškovi radnika u administraciji, kaže, nastajali su zbog toga što su bivše uprave Holdinga u ugovorima definirali da, nakon što ih se makne, mogu ostati u tvrtci, pa su zbog njih izmišljala radna mjesta “raznih koordinatora i savjetnika”. Dodao je da sadašnji članovi uprave i direktori više nemaju ugovore koji im omogućuju nastavak rada u Holdingu.