Tin Srbić srebrni na Svjetskom kupu u Cottbusu

Aktualni srebrni olimpijac na svom prvom turniru, šest mjeseci nakon osvajanja medalje u Tokiju, opet je bio na postolju

Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju na preči na Svjetskom kupu u Cottbusu. Aktualni srebrni olimpijac na svom prvom turniru, šest mjeseci nakon osvajanja medalje u Tokiju, opet je bio na postolju. Iako je svoju vježbu zbog novog pravilnika gotovo u potpunosti morao izmijeniti, ništa mu nije smetalo.

U nedjeljnom finalu ocijenjen je sa 14.333, a bolji je bio samo Amerikanac Brody Malone (14.700). Brončani je bio Izraelac Aleksandar Mjakinin (14.100).

-Prvi Svjetski kup nakon Olimpijskih igara i po novom pravilniku, a odradio sam stvarno jako dobro. Zadovoljan sam nakon ovog finala. Uspio sam tu novu vježbu koju smo i planirali, s početnom ocjenom 5.7, a dobio sam solidnu konačnu ocjenu, 14.333. I zasluženo srebro. Amerikanac je danas stvarno bio puno bolji i zasluženo pobijedio- poručio je Tin iz Cottbusa.

Ovo mu je bilo 23. finale Svjetskog kupa u karijeri i 17. medalja. Do sada je osvojio devet zlatnih medalja, četiri srebrne i isto toliko brončanih.

-Nastavljamo graditi dalje na tu vježbu. Ovo je i onako jedna zanimljiva pripremna godina u kojoj pokušavam novu vježbu pripremiti za iduću godinu i na kraju onu olimpijsku. Stvarno sam jako zadovoljan ovim startom u sezonu. Jako dobro je prošlo. Iskreno, imam problem s jednom ozljedom, pa mi je to malo odvratilo misli. Nadam se da ta ozljeda neće puno utjecati na mene u daljnjoj pripremi- dodao je Srbić.