TIHOMIR ĐURAS, kandidat za načelnika Općine Brckovljani: Brckovljane vidim kao razvijenu sredinu s uspješnim gospodarstvom i zadovoljnim stanovništvom

Jedan od kandidata za načelnika Općine je i dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća, kandidat HDZ-a Tihomir Đuras, kojeg na kandidacijskoj listi uz HDZ podržavaju Nezavisna lista Stjepana Kožića i Hrvatska stranka umirovljenika

6. rujna u Općini Brckovljani održat će se prijevremeni izbori za općinskog načelnika. Jedan od kandidata je i dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća, kandidat HDZ-a Tihomir Đuras, kojeg na kandidacijskoj listi uz HDZ podržavaju Nezavisna lista Stjepana Kožića i Hrvatska stranka umirovljenika.

Tko je Tihomir Đuras?

Rođen sam 12.11.1969. godine u Zagrebu. Djetinjstvo i mladost proveo sam u Brckovljanima. Osnovnu školu pohađao sam u Dugom Selu, a srednju školu u Zagrebu. Sudionik sam Domovinskog rata od 1990. godine. Godine 1996. godine osnivam obiteljski obrt te se tim poslom bavim i danas. Sudjelujem u radu lokalne samouprave Općine Brckovljani 15 godina. Jedan mandat odradio sam u Općinskom poglavarstvu Općine Brckovljani te tri mandata u Općinskom vijeću. Sretno sam oženjen i otac dvije kćeri.

Što Vas je nagnalo da se kandidirate za funkciju načelnika?

Glavni pokretač za kandidaturu za mjesto načelnika Općine Brckovljani je stvaranje boljih uvjeta za život i rad svih njenih stanovnika.

S kojim projektima izlazite pred birače? Na čemu će te u narednom vremenu temeljiti razvoj Općine Brckovljani?

Pred birače dolazim s nekoliko projekata koje smo razvijali tijekom prošlog mandata s pokojnim načelnikom Željkom Funtekom, no isto tako pripremio sam nekoliko projekata koje ćemo razvijati kroz buduće razdoblje. Pokrenut ćemo izgradnju novog dječjeg vrtića za koji ćemo u prosincu imati pravovaljanu građevinsku dozvolu, također izgradit ćemo Društveni centar Brckovljani za koji već imamo građevinsku dozvolu. Nadalje, pokrenut ćemo projektiranje i izgradnju parka s multifunkcionalnom pozornicom te pješačkim i biciklističkim stazama unutar parka. Između ostaloga, projektirat ćemo i izgraditi poduzetnički inkubator u gospodarskoj zoni Božjakovina.

Koje su po Vama najveće prednosti Općine Brckovljani?

Prednosti Općine Brckovljani su mirna i stabilna sredina za život i odgoj mladih generacija. Možemo se pohvaliti kvalitetnom osnovnom školom iz koje izlaze uspješne generacije mladih ljudi. Našim stabilnim, dugoročnim radom na razvoju raznih projekata stvorili smo uvjete za rad i život naših stanovnika. Izgradnjom drugog kolosijeka pruge nadamo se dolasku novih mladih ljudi koji će se doseliti u našu sredinu.

Gdje vidite Brckovljane 2030. godine?

Našu općinu za narednih deset godina vidim kao razvijenu sredinu s uspješnim gospodarstvom i zadovoljnim stanovništvom. Vjerujem, kako ćemo realizacijom zacrtanih projekata u tome i uspjeti.

Što mislite o Marinu Žafranu, kandidatu za zamjenika načelnika?

Birajući svog zamjenika nastojao sam odabrati mladu, obrazovanu i uspješnu osobu koja će mi biti osoba od povjerenja i moja desna ruka. Sve to vidio sam upravo u Marinu Žafranu.