Tihomir Bradić podnio ostavku, a za novog trenera Vrbovca izabran Dražen Fulir

Promjena na trenerskoj klupi Vrbovca

Poslije trećeg poraza u nizu, zadnji se dogodio od HAŠK-a 1903 0:1, Tihomir Bradić je podnio ostavku na mjestu trenera trećeligaša Vrbovca. Bradić je takoreći iz igračkih kopački, prije tri godine kao trener sjeo na klupu Vrbovca. To se desilo nakon što je 23. rujna 2017. trener Ante Klarić podnio ostavku poslije ostvarene prvenstvene pobjede 1:0 protiv Udarnika iz Kurilovca. U trenerskom debiju Bradić je u Zagrebu, 27. rujna 2017. ostvario pobjedu protiv Maksimira 3:0. Bradić spada u krug najdugovječnijih trenera u povijesti Vrbovca koji je vodio seniorsku momčad u trećeligaškim prvenstvima 2017./18., 2018./19., 2019./20. i 2020./21. i time je ispisao dio klupske povijesti.

Uprava Vrbovca je prihvatila Bradićevu ostavku te je sinoć za novog trenera imenovala njegovog pomoćnika Dražena Fulira. Izbor Fulira za novog trenera u ovom kriznom trenutku se nametnuo kao logično rješenje jer vrlo dobro poznaje situaciju u seniorskoj ekipi, a i radi se o iskusnom treneru s višegodišnjim iskustvom. Fulir se tako nakon 10 godina ponovo našao na kormilu Vrbovca u kojem je bio trener u sezoni 2010./11. Tada je na poziciji trenera naslijedio Tomicu Pisačića, a u svojem debiju 29. rujna 2010. Vrbovec je na domaćem terenu protiv Segeste odigrao 1:1. Zadnji puta je vodio Vrbovec u toj sezoni 1. lipnja 2011. kad je finalu kupa NS Zagrebačke županije Vrbovec pobijedio kao domaćin Strmec iz Bedenice 5:0. Vrbovec je tada natjecateljsku sezonu u 3. HNL Zapad završio na 10. mjestu s ostvarenih 12 pobjeda, 12 neodlučenih utakmica i doživljenih 10 poraza uz gol razliku 50 : 42 i osvojenih 48 bodova. Unatoč tome što je Fulir imao uspješnu prvenstvenu sezonu te osvojeni županijski kup Uprava Vrbovca na čelu s predsjednikom Dejanom Jaićem uskratila mu je daljnje povjerenje pa je u jesen 2011. za novog trenera bio izabran Dean Klafurić iz Velike Gorice. Fulir je bio trener seniora u Dubravi, Slobodi iz Gradeca i Graničara iz Tučenika, te višegodišnji trener u Nogometnoj školi Vrbovec, a u sezoni 2015./16. je obnašao i dužnost voditelja.

Pred novim trenerom Draženom Fulirom su izuzetno teški izazovi u obavljanju svoje funkcije jer je očito da Vrbovčani nisu u fizičkoj ravni s ostalim suparnicima u 3. HNL Središte. Naime, seniori su se od 20. kolovoza do 5. rujna nalazili u samoizolaciji zbog prodora koronavirusa u njihove redove. Uz to surova je stvarnost što Vrbovec mora igrati još mjesec dana ubitačan ritam prvenstvenih utakmica srijeda – subota što ih definitivno dovodi u izuzetno tešku i neravnopravnu situaciju. Stoga će treneru Fuliru uz trenersko iskustvo i znanje koje posjeduje biti potreban i faktor sportske sreće da klub izvuče iz sadašnjeg gliba. Vrbovčani u zadnja tri prvenstvena kola nisu postigli ni pogodak, a primili su čak sedam golova. Pred trenerom Fulirom su zbilja velika očekivanja da Vrbovcu što prije povrati igračko samopouzdanje i pobjednički duh zajedništva u budućim prvenstvenim kolima.