THE GOOD INFLUENCE MOVEMENT: Hrvatska pokreće prvi svjetski pokret o etičkom kodeksu influencera

Pokret želi okupiti, educirati i certificirati influencere za odgovorno društveno djelovanje i pozitivan društveni utjecaj

Iz Hrvatske kreće prvi svjetski pokret – The Good Influence Movement (GIM) koji želi okupiti, educirati i certificirati influencere za odgovorno društveno djelovanje i pozitivan društveni utjecaj, najavile su to Marina Orsag i Tamara Puhovski, njegove pokretačice.

– Utjecaj raznih influencera/ica na ljude i društvo poprilično je velik. Nažalost, iz raznih razloga, ti isti influenceri/ice, kao i ja sama, ponekad ne paze dovoljno na društvenu odgovornost svojih objava i zato sam došla na ideju kako bi bilo super kada bi postojala neka organizacija koja bi educirala influencere/ice o društvenoj odgovornosti, toleranciji, jednakosti, medijskoj pismenosti i svemu onome što naš život čini boljim, a sve kako bi njihove/naše objave postale kvalitetnije i društveno odgovornije, istaknula je Orsag.

Taj proces će uključivati edukaciju u područjima psihologije, sociologije, etike i javne komunikacije, proces izrade prve Etičke povelje influencera/ica te skupinu stručnjaka koja može pružiti podršku, interpretaciju te dodijeliti ili oduzeti certifikat influencerima.

Orsag je najavila da krajem rujna očekuju prvu GIM konferencija te da im se već javljaju prvi hrvatski, regionalni i strani influenceri koji žele sudjelovati, a Puhovski je dodala kako će 31. kolovoza u Zagrebu organizirati okrugli stol i predstavljanje Etičkog kodeksa influencera/ica.