Tenisači započeli pripreme za Austriju. Martić: Uz punu dvoranu vjerujemo u pobjedu

Susret Davis Cupa igra se ovog vikenda u Rijeci
vedran martićHrvatski teniski savez

Pripreme za susret Davis Cupa protiv Austrije, koji je na rasporedu ovog vikenda u Rijeci, službeno su započele pa su tako hrvatski tenisači trenirali tijekom dana u dvorani Zamet.

U pitanju su novi tereni koji će za ovu priliku biti na dispoziciji tenisačima u borbi za plasman u sljedeću fazu ovog natjecanja.

– Dojmovi su odlični. Dvorana je prekrasna, a nadam se da će biti ispunjena do posljednjeg mjesta u subotu i nedjelju. Momci treniraju, privikavaju se na uvjete, podlogu i loptice i nadamo se da ćemo spremni dočekati subotu, kaže hrvatski izbornik Vedran Martić.

Prema posljednjim podacima, dvorana bi doista mogla biti potpuno ispunjena. U Rijeci su na treninzima neki od najiskusnijih hrvatskih tenisača, kao što je Ivan Dodig (debitirao je u ovom natjecanju 2002. za Bosnu i Hercegovinu, a 2010. za Hrvatsku), te neki od kojih se tek očekuje da preuzmu važnu ulogu u reprezentaciji (Mili Poljičak i Dino Prižmić).

– S nama su i mladi igrači, a i Ivan Dodig, kojem sam jako zahvalan što je došao. Imao je zdravstvenih problema u Australiji, ali skupio je snage da bude s nama u Rijeci. Mladi igrači sakupljaju iskustvo, treniraju sa starijima. To su naša dva talentirana juniora od kojih očekujemo puno u budućnosti, rekao je Martić.

Marina Čilića, koji je u Davis Cupu prvi meč odigrao upravo protiv Austrije 2006. godine, neće biti u Rijeci zbog operacije koljena. Može li se u takvoj situaciji očekivati da će Borna Ćorić i Borna Gojo biti siguran odabir za pojedinačne mečeve?

– Da, oni su glavni kandidati za pojedinačne mečeve. U posljednje dvije godine pružili su fantastične partije. Ćorić je dao sve od sebe, igrao izvanredno, a Gojo uvijek igra izvanredan tenis za reprezentaciju i nadam se da će ponovno biti tako, uvjeren je Martić.

Austrijsku reprezentaciju predvodi Dominic Thiem, nekada treći tenisač svijeta, igrač koji se može pohvaliti jednim naslovom i još trima finalima na Grand Slam turnirima, te dvama ulascima u finale Mastersa.

– Cijela austrijska momčad je dobra, opasni su. Neće biti lako pobijediti. Thiem je izvrstan igrač i bez obzira na to što ne znamo u kakvoj formi dolazi bit će ga teško pobijediti u Rijeci. Sljedeća dva igrača Novak i ljevoruki Rodionov, su oko stotog mjesta na rang listi, ali jako dobri igrači. U paru Erler i Miedler su sve bolji, igraju stalno zajedno. Očekujemo težak meč, ali nadamo se pobjedi, završio je Martić.

Hrvatska
Sport