Puretina je bogatija proteinima od piletine. Ima mnogo zdravstvenih dobrobiti jer ima malo masti i dobar je izvor vitamina B i minerala, a dobra...
Pravilno miješanje maslaca i šećera ključno je za postizanje prozračne teksture kolača. Ovaj proces stvara prostor u maslacu za emulziju...
Francuska salata neizostavni je dio blagdanskog stola. Prilikom pripreme potrebno je paziti na nekoliko trikova koji će pomoći da salata ne...
Neki kuhari oslanjaju se na svoje prokušane recepte, iskustvo u kuhinji i intuiciju da bi postigli tu savršenu ravnotežu okusa. Neki čak...
Bakalar na bijelo, poznat i kao bijeli bakalar, tradicionalno je jelo koje zauzima posebno mjesto u božićnoj kuhinji Hrvatske, posebno na...
Kultne napolitanke u vrijeme djetinjstva brojnima su bile omiljena kupovna slastica. Ako ste se i sami zaželjeli domaćih napolitanki, isprobajte...
Postoji milijun načina na koje možete pripremiti mljeveno meso, a svatko ima svoju tajnu kako da bude što sočnije. Već smo podijelili trikove...
Cijene maslaca u posljednje su vrijeme drastično porasle pa se mnogi obožavatelji ove namirnice pitaju isplati li se napraviti vlastiti maslac...
Zar je netko sumnjao da Talijani nemaju svoju vrstu fritula? E, pa, dosta su slične našima, no u njih se često stavlja još jedan
Osim što su osvježavajuće i ukusne, mandarine su bogate vitaminom C i prirodnim antioksidansima. Sezona mandarina, koja traje od sredine...
U gusto varivo, ili gulaš dodati možete i kuhane krumpire i gozba je zajamčena. Sastojci 1 kg kiselog kupusa 2 kobasice 600 g junetine
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog...
Kimchi u Hrvatskoj postaje sve popularniji, posebno među ljubiteljima internacionalne kuhinje i zdravog načina života. Iako nije dio tradicionalne...
Google je u utorak objavio popis najtraženijih pojmova u Hrvatskoj u 2024. godini. Očekivano, najviše su se pretraživali pojmovi vezani...
Kuhar Rich Harding otkrio je trik zahvaljujući kojem ćete svaki put uspjeti pripremiti pečeni krumpir savršenog okusa. Tajna je u tome da...
Božićno vrijeme često se povezuje s neodoljivim mirisom svježe pečenih kolačića. Ali ponekad nemate vremena ili želje za kompliciranim...
Najznačajniji biljni spoj pelina je tujon, koji ima neke prednosti, ali može biti toksičan u prevelikoj količini. Artemisia absinthium je...
Jedan od razloga zbog kojeg nam fritule ne uspijevaju kako bismo htjeli leži u tome što nismo na vrijeme izvadili sastojke iz hladnjaka. Prije...
Breskvice su jedna od najpoznatijih tradicionalnih slastica koja se na stolovima nalazi u svakoj svečanoj prigodi. Sastojci – za tijesto...
Upravo se u kvalitetnoj mljevenoj paprici očituje razlika između prosječnog i fantastičnog paprikaša. U mađarske paprikaše obično se...
Nekada su naši stari rogač nazivali “čokoladom s grane”, a njegov raskošan miris u finom kolaču, kakvi se danas peku sve...