Novo u Nakladi Ceres

SVJEŽE IZ TISKA: Hrvatska dobila “Priručnik za nevolje”, predstavljamo novu knjigu Ivana Prlića

Prlić u svojoj novoj literarnoj pustolovini pokušava odgovoriti na vječno pitanje - kakve sve nevolje mogu zadesiti jednog trećašića i kako se iz njih izvući?
priručnik za nevolje

U izdanju naklade Ceres čitatelji će ove jeseni uživati u novoj knjizi doajena domaće devete umjetnosti i ilustratora Ivana Prlića, pod nazivom “Priručnik za nevolje”.

Prlić koji je javnosti poznat po svojim ilustracijama u dnevnim tiskovinama i časopisima, scenarijima za legendarni Radio 101 te kao jedan od osnivača i organizatora međunarodnog strip festivala Crtani romani šou, u svojoj novoj literarnoj pustolovini pokušava odgovoriti na vječno pitanje – kakve sve nevolje mogu zadesiti jednog trećašića i kako se iz njih izvući? Upravo to pokušavaju odgonetnuti junaci ove priče – Filip, Marko i Ema, tri vrlo različita prijatelja koji osim školskih klupa, dijele i kućnu adresu.

Tako će kroz niz svakodnevnih i životnih situacija, čitatelji u njihovom društvu otkriti kako je to biti uhvaćen u prepisivanju na testu, zašto je šutnja zlato u nekim situacijama, a u nekim drugima nije, kako je to kad te krivo optuže, što napraviti kad te tračaju, što napraviti kad se izgubiš na izletu, je li prijatelj onaj tko je s tobom kad imaš bombone ili onaj tko je s tobom kad si u nevolji, što kad moraš prdnuti za vrijeme nastave, kako se nositi s prvim ljubavima, kakve nevolje može prouzročiti vjerovanje svemu što se pročita na internetu, zašto je manje igranja na mobitelu korisno i zdravo, kako se nositi s prezaštitničkim roditeljima i zašto televizija ne može zamijeniti boravak u prirodi. Sve to, naravno, uz mnogo humora te rječnik i reference koje su bliske suvremenim generacijama.

Važno je za istaknuti da priču prate ilustracije Stjepana Bartolića, nagrađivanog ilustratora, crtača stripova i animatora koji je udahnuo život omiljenim crtanim likovima poput “Malih letećih medvjedića”, Čarobnjakovog šešira” i “Šegrta Hlapića”.

Knjigu “Priručnik za nevolje” možete nabaviti još danas, a više o ovom i ostalim (postojećim i budućim) izdanjima svakako popratite na službenim stranicama Naklade Ceres.

Aktualno
Hrvatska
Kultura