U pripremi i dokumentarni film

Svjetski stolnoteniski velikan Antun Tova Stipančić dobio pjesmu

Predstavljeni pjesma i spot "Bijela loptica"
Boris Dugi Novački

U četvrtak je u Dugoj Resi predstavljena pjesma “Bijela loptica” o stolnoteniskom velikanu Antunu Stipančiću – Tovi za koju je glazbu napisao Boris Dugi-Novački, tekst Damir Jelić, a aranžman Ognjen Gravora, koja služi kao najava za dokumentarni film o ovom Dugorešaninu.

Premijera glazbenog spota je upriličena u prostoru nekadašnjeg kafića na dugoreškom nogometnom stadionu, a upravo je to kompleks koji uključuje mjesto rođenja i odrastanja jednog od najvećih hrvatskih stolnotenisača u povijesti, koji se baš na tom mjestu počeo baviti tim sportom. Ovaj europski i svjetski prvak je od 1960. igrao u Stolnoteniskom klubu Pamučna industrija, a od 1970. u Grafičkom stolnoteniskom klubu Vjesnik iz Zagreba. Početkom 1980-ih odlazi igrati u Kiel, a nakon nekoliko godina se vraća u Hrvatsku te igra opet za Vjesnik i za Kvarner. Istodobno je bio angažiran i kao trener.

Antun Tova Stipančić – svjetski šampion u stolnom tenisu

Ljevoruki Stipančić bio je vrstan tehničar, a za reprezentaciju Jugoslavije nastupao je od 1965. do 1981. Osvojio je 11 medalja na sedam od devet svjetskih prvenstava na kojima je nastupio, što momčadskih, što u parovima, prije svih s Dragutinom Šurbekom. Osvojio je 16 medalja na osam europskih prvenstava.

Dugi-Novački je rekao da je bilo “divno sudjelovati u nečemu tako velikom”.

-Drago mi je da smo prihvatili izazov. Mjesecima smo to privodili kraju. Bilo je uspona i padova, a nekad smo se zbog tehničkih problema našli pred zidom- naveo je Dugi-Novački.

Producent Petar Ćurić je rekao da je video-spot pjesme dostupan na platformi YouTube, a da je dokumentarni film pri završetku i da će premijera biti vjerojatno početkom ljeta.

Inače, Antun Tova Stipančić rođen je upravo 18. svibnja 1949. godine u gradu na Mrežnici, a preminuo je u Zagrebu 20. studenoga 1991.

Događanja
Regija