Nogometna povijest

Svjetlo dana ugledala monografija “Stoljeće NK Ivanić-a i NK Naftaš Ivanić-a”

Povodom proslave 100 godina NK Naftaš Ivanić, izdana je i monografija koja donosi bogatu nogometnu povijest Ivanić-Grada
1M3A9987

Povodom 100 godina igranja nogometa i osnivanja prvih nogometnih klubova u Ivanić-Gradu, večeras je u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta promovirana monografija “Stoljeće NK Ivanić-a i NK Naftaš Ivanić-a” autora Pere Krnjaića, koji je veliku pomoć u nastajanju djela imao od Dražena Škrnjuga.

Kroz ovo djelo može se vidjeti kompletna klupska kronologija od 1919. pa sve do današnjih dana.

-Za proslavu 100 godina kluba, što smo obilježili 2019. planirali smo izdati monografiju kluba, što smo namjerno malo odgodili jer smo htjeli da program svečane sjednice Skupštine također uđe u knjigu- kazao je Pero Krnjaić istaknuvši kako je sam posao pisanja bio dosta zahtjevan.

-Materijali su skupljani od 1979. kada je proslavljena 60-ta obljetnica kluba, kada sam od živućih osnivača kluba prikupio podosta materijala. Obavljeno je tada i niz intervjua, nakon čega sam prikupljalo pomalo podatke jer sam znao kako će nam to trebate za knjigu- naglasio je Krnjaić.

Promociji je uz brojne igrače iz svih generacija Naftaša, tajnika Gradske sportske zajednice Igora Mužinu, brojne nogometne djelatnike, prisustvovao i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

-Nogometni klub jedan je od najdugovječnijih sportskih klubova u našem gradu. Mnoštvo ljudi i mnoštvo priča vezano je uz nogometni klub i početak nogometne igre u našem gradu- istaknuo je na promociji gradonačelnik Javor Bojan Leš, kojem je srce puno kada prođe Zelenjakom i vidi pun teren djece koja se bave nogometom.

Monografija “Stoljeće NK Ivanić-a i NK Naftaš Ivanić-a” izdana je u 500 primjeraka.

Ivanić-Grad
Sport