Svi su se dužni pridržavati propisanih higijenskih standarda i obaveza

Temeljem Zaključka o dodatnim mjerama zaštite od korona virusa, kojeg je Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije donio 14. ožujka, načelnik Općine Križ Marko Magdić izdao je priopćenje;

Upozoravaju se svi subjekti na području Općine Križ da su u obavezi najstrože se pridržavati svih propisanih higijenskih standarda i obaveza koje proizlaze iz preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nadalje, do daljnjega se ograničavaju neposredni kontakti u radu sa strankama i to; službenika Jedinstvenog upravnog odjela u sjedištu općinske uprave, u Knjižnici i čitaonici Križ, U trgovačkom društvu Poduzetnička zona Križ te u ustanovi Dječji vrtić Križ preporučuje se ne dolazak drugih osoba u objekte u Križu i Novoselcu, osim zaposlenika, djece i roditelja.

Tijekom trajanja ovoga ograničenja preporučuje se kontakt sa strankama u uredovno vrijeme; Jedinstvenog upravnog odjela Općine Križ putem pošte, telefona ili elektroničke pošte.Knjižnice i čitaonice Križ (01/ 2824 464), Poduzetnička zona Križ d.o.o. (01/ 3331 900), Dječji vrtić Križ, objekt u Križu (01/5634 511) i objekt u Novoselcu (017 5634 510).

Terenski izvidi, nadzori i provedba pojedinih poslova iz djelokruga Zakona o komunalnom gospodarstvu, kao i drugih propisa i djelatnosti, a u provedbi kojih je nužan neposredan kontakt i okupljanje više subjekata odgađaju se do daljnjega.

Preporučuje se građanima da izbjegavaju sva okupljanja bilo koje vrste do daljnjega.