Sveti Ivan Zelina dobiva multifunkcionalni centar za prevenciju

Na početnoj konferenciji predstavljeno je idejno rješenje projekta izgradnje objekta Zelinskog multifunkcionalnog centra za prevenciju s knjižnicom

Grad Sveti Ivan Zelina

U Svetom Ivanu Zelini održana je početna konferencija projekta “Izgradnja i opremanje Zelinskog multifunkcionalnog centra za prevenciju” s knjižnicom u organizaciji nositelja projekta Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina te partnera Grada Svetog Ivana Zeline i Centra za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina.

Projekt ima prvenstveno svrhu osigurati izgradnju infrastrukture za pružanje socijalnih usluga na području Zeline i susjedne Općine Bedenica čime će se smanjiti socijalna isključenost koja gura pojedince na margine društva, a ujedno će se omogućiti njihovo sudjelovanje u zajednici s osjećajem osobnog dostojanstva. Između ostaloga, projekt
pozitivno utječe na najranjivije skupine društva s obzirom na to da će se uspostaviti koordinirani sustav potpore te će se unaprijediti dostupnost, priuštivost i kvaliteta socijalnih usluga.

Vrijednost projekta je gotovo 11 milijuna kuna te je u 100 postotnom iznosu financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.