Sveta Nedjelja sinonim za grad s pozitivnom poduzetničkom klimom

Sveta Nedelja proslavila Dan Grada

Grad Sveta Nedelja ukinuo je prirez od šest posto, odrekao se i poreza na potrošnju, ukinuo je i komunalnu naknadu za gradnju hotela i kampova, a paušalni porez po krevetu spustio je na minimalnih 150 kuna. S ponosom je to, na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, u prigodi proslave Dana grada, naglasio gradonačelnik Dario Zurovec.

-Koliko mi je poznato, ovo je najveće porezno rasterećenje koje je provela neka jedinica lokalne samouprave u RH- rekao je Zurovec, dodavši da je Sveta Nedelja najbolji primjer kako se dobrim upravljanjem i odgovornim trošenjem proračunskoga novca mogu smanjiti porezi i parafiskalni nameti i time rasteretiti građani i gospodarstvo.

-Postali smo sinonim za grad s pozitivnom poduzetničkom klimom, grad koji promptno reagira na tržišna kretanja, grad koji se često spominje kao uzor i model simbioze između razvoja poduzetništva i ugodnoga života. Sveta Nedelja je ono lice koje Hrvatska želi imati!- nastavio je Zurovec, dodavši da se nada da će sve više gradova slijediti pozitivan primjer Svete Nedelje, kako ona ne bi bila iznimka, već pravilo.

Rekao je i da u ovome gradu, iz godine u godinu, ima sve više djece, pa je gradnja novoga vrtića, u kojega će se smjestiti stotinjak djece, prioritet Grada.

-Uz gradnju vrtićkoga objekta, u planu je i gradnja knjižnice i nove osnovne škole sa svim popratnim sadržajima- najavio je Zurovec rekavši da su svi projekti u gradu rezultat zajedničkoga truda i sloge stanovnika i gradske uprave.

Posebno je zahvalio Zagrebačkoj županiji uz čiju su pomoć i suradnju, naglasio je, započeti i realizirani mnogi projekti, o čemu su govorili dopredsjednici Skupštine Zagrebačke županije Ljubica Ambrušec i Zvonko Kunić.

Nagradu za životno djelo primio je osnivač Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Rakitje Ivan Čleković, dok su godišnje nagrade grada uručene Klapi Barun, Senki Frljak i autokampu „Zagreb kamp“.