Sveta Nedelja dobila moderan turistički centar

U središtu Svete Nedelje, u zgradi nekadašnje mitnice, otvoren je Centar za posjetitelje. Rekonstrukcijom ove zgrade, Sveta Nedelja dobila je turističko- informativni centar s multimedijalnim sadržajima gdje je smještena i Turistička zajednica Svete Nedelje. Između ostalog prostor je opremljen IT tehnologijom, moći će se koristiti i kao javni izložbeno- galerijski prostor, a u njemu je smještena i suvenirnica s lokalnim proizvodima. 

-Jedan od najneuglednijih objekata u samom središtu grada preobrazili smo u hvale vrijedan Centar. Njime smo obogatili postojeću turističku ponudu- rekao je na svečanosti otvorenja Centra gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

U rekonstrukciju zgrade, odnosno njezino opremanje, uloženo je nešto više od 3 milijuna kuna. Uz sredstva iz gradskog proračuna dio sredstava osiguran je i preko Županije te Ministarstva turizma.

-Ovo može biti primjer i drugim sredinama u županiji kako urediti prostor u kojemu će se prezentirati sve ono čime se neki kraj može pohvaliti- istaknuo je zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Za Renatu Vlahović, direktoricu Turističke zajednice Svete Nedelje, riječ je o izuzetno važnom projektu, dijelu cjelokupne javne turističke infrastrukture, koji će pridonijeti i atraktivnosti destinacije.