Uoči nove sezone

SVEN RAIĆ, trener NK Samobor: U prvih šest kola moramo biti u top izdanju ako želimo osvajati bodove

Po završetku susreta Mraclin-Samobor porazgovarali smo s povratnikom na klupu Samobora, Svenom Raićem, koji je rezimirao pripremni period, ali i najavio ciljeve za novu sezonu
DSC_5359

Nogometaši Samobora u pripremnoj utakmici odigranoj u Novoj grabi svladali su s 3:2 Mraclin. Po završetku susreta porazgovarali smo s povratnikom na klupu Samobora, Svenom Raićem, koji je rezimirao pripremni period, ali i najavio ciljeve za novu sezonu.

-Početak priprema je prošao u dobrom tonu. Malo smo i umorni nakon turnira koji smo igrali za vikend. U gustom smo ritmu, jer već sutra nas čeka nova utakmica. Dečki su sigurno i na rubu snaga, no idemo prema cilju, kako bi u prvom kolu bili na zavidnoj razini, jer u prvih šest kola moramo biti u top izdanju ako želimo osvajati bodove i biti pri vrhu- osvrnuo se na pripremni period Sven Raić, koji je zadovoljan igračkim kadrom, koji Samobor ima na raspolaganju.

Novim igračima Samobora tijekom ljeta postali su Lovrić, Hanžek, Arapović, Ressler, Pezo, Kovačić i Plehan, dok su klub napustili Belak, Mamić, Zelenika i Vujić, koji je zbog poslovnih obaveza odlučio uzeti stanku od nogometa.

-Dogovorili smo baš igrače po pozicijama koje su nam nedostajale. Igračima koji su tu zadovoljan sam. Hoće li to biti to, vidjet ćemo kroz sljedeće tri pripremne utakmice u kojima igramo protiv kvalitetnih suparnika Hrvatskim dragovoljcem, Bistrom i Tondachom. Prema prikazanome imamo dobru momčad, no sada tu fali malo one finalne glazure, što će vjerujem biti postignuto kroz ova dva i pol tjedna- govori nam Raić, koji je složio mladu momčad s tek par iskusnih igrača.

-Tu je svega 6-7 starijih igrača, no po prosjeku godina jako smo nisko. No, to je u ovoj ligi dobro, jer imamo na raspolaganju jako puno igrača koji mogu odgovoriti na zahtjeve lige, jer očekuje nas 17 ligaških utakmica i nekoliko Kup susreta. Upravo mlada momčad može odgovoriti na nešto takvo- ističe Raić, koji vjeruje kako će Samobor igrati zapaženu ulogu kroz ligu.

-Ambicije su uvijek visoke i biti pri vrhu. S takvim ambicijama i mi ulazimo u prvenstvo. Lani smo bili peti, a sada vjerujem kako možemo biti među tri prvoplasirane ekipe. No, prvih šest kola bit će pravi pokazatelj jesmo li na pravom putu ili nismo. Nakon toga ćemo moći reći, da to je to i ajmo napasti vrh. Ja se nadam kako će sve krenuti kako smo zamislili- zaključio je razgovor Sven Raić.

Samobor
Sport