Svećenik nakon časne sestre ponovno napao ženu

Ovoga puta bila je riječ o susjedi koja je pritom lakše ozlijeđena
svećenik

Dva tjedna nakon što je napao časnu sestru svećenik iz Sukošana Domagoj Kelava ponovno je uhićen zbog napada na susjedu, policija je najavila da će ga tijekom dana prepratiti na sud, dok je Zadarska nadbiskupija najoštrije osudila nasilje i ispričala se žrtvama.

Ne otkrivajući svećenikov identitet policija je izvijestila da je 43-godišnjaka nakon kriminalističkog istraživanja prijavila zbog narušavanja javnog reda i mira, izazvanog naročito drskim i nepristojnim ponašanjem te će ga prepratiti na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Policija Kelavu sumnjiči da je u utorak, deset minuta iza ponoći, u Sukošanu, u Ulici Hrvatskih branitelja, najprije verbalno, a potom i fizički nasrnuo na 43-godišnjakinju. Ženi je liječnička pomoć pružena u zadarskoj bolnici gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Novi napad Kelava je počinio dva tjedna nakon što je napao 70-godišnju časnu sestru zbog čega je deset dana proveo u zatvoru, jer je Općinski sud u Zadru procijenio da bi mogao ponoviti nedjelo za koje su ga teretili.

Zadarska nadbiskupija koja je otvoreno osudila i prvi svećenikov nasilni čin danas je priopćila da je upoznata kako je Kelava u Sukošanu sudjelovao u javnoj svađi i napao ženu. Ističu da mu je nakon napada na časnu sestru, 26. travnja, oduzeta župnička služba te da mu je po izlasku iz zatvora naloženo “da u najkraćem roku pripravi administrativnu primopredaju župe i pođe na liječenje”.

– U duhu crkvenih propisa, don Domagoju je izdana zabrana vršenja svih čina vlasti upravljanja, propovijedanja i dijeljenja svetih sakramenata. Ponovljena mu je odredba da traži stručnu pomoć za liječenje, navode u priopćenju.

Biskupija je u priopćenju izrazila žaljenje i ispriku žrtvi i svima koje je nasilje potreslo te navela da je “očekivano ogorčenje javnosti na ovakav događaj koji predstavlja čin za svaku osudu, posebice što se radi o svećeniku koji ima biti uzor i primjer dobrog ponašanja”.

Crna kronika
Hrvatska