Od Zagreba do Čazme

Sve je spremno za supermaraton “Od Kaptola do Kaptola”

Maratonce će na cilju dočekati župan Marušić i gradonačelnik Pirak
Bjelovar: Najavljen 46. supermaraton “Od Kaptola do Kaptola” Damir Spehar/PIXSELL

Župan Marko Marušić i čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak danas su najavili 46. supermaraton “Od Kaptola do Kaptola”, utrku koja će se održati ove nedjelje 26. ožujka, kao i sva popratna zabavna događanja koja počinju već dan ranije, piše Superportal. Bjelovarsko-bilogorska županija kao jedan od pokrovitelja financijski i logistički se uključila u organizaciju ove najduže cestovne utrke u Hrvatskoj.

-Ova utrka nije samo sportski događaj, već je prepoznatljiva kulturna, turistička i zabavna manifestacija koja je dobar promotor zdravog života i sporta. Naravno da ćemo mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija uvijek podržavati ovakve manifestacije. Znamo svi koliko je bitno bavljenje sportom i svi želimo da se djeca što više uključuju u bavljenje sportom, zato je ovo jedan hvalevrijedan projekt. Ovim putem pozivam sve da nam se pridruže u nedjelju i da svi zajedno uživamo u ovom 46. supermaraton “Od Kaptola do Kaptola- rekao je župan Marušić.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak zahvalio je županu na potpori i podsjetio kako je riječ o utrci dugoj 61 km i 350 metara te da se ove godine prijavilo stotinjak maratonaca i da je maraton i ove godine međunarodni, jer natjecatelji stižu iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije.

-Supermaraton je brend koji je nadaleko poznat u svijetu atletičara tako da pripreme za ovaj supermaraton traju nekoliko mjeseci za one koji žele nastupiti. Treba reći i da svaki natjecatelj koji krene iz Zagreba je pobjednik, ma u kom vremenu on došao jer treba i tu zahtjevnu kilometražu i odraditi- rekao je Pirak te je dodao i da je za sve natjecatelje i posjetitelje u Čazmi pripremljen bogat kulturni, zabavni i sportski program.

-Ono što je važno reći da nije samo atletika u pitanju već na samom cilju u Čazmi pripremamo niz sadržaja. Od izložbe starodobnih vozila, kotlijadu gdje će naše udruge pripremati hranu iz kotlića koja je već tradicionalno za građane besplatna. Dan prije imamo Čazmanski vinokap, međunarodnu izložbu vina koju priprema naša Udruga vinogradara- napominje Pirak.

Čazma
Regija
Sport