Sutra besplatan koncert Zagrebačke filharmonije

Koncert u Zagrebu održat će se u prigodi čileanskog nacionalnog praznika - Fiestas Patrias

Zagrebačka filharmonija

Orkestar Zagrebačke filharmonije održat će u petak 23. rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu čileanskog nacionalnog praznika uzvratni koncert prijateljstva Hrvatske i Čilea, besplatan za sve ljubitelje klasične glazbe, na kojemu će ugostiti umjetnike iz Čilea.

Zagrebačkom filharmonijom ravnat će stalni dirigent Nacionalnog simfonijskog orkestra Čilea, maestro Rodolfo Saglimbeni, a kao solist nastupit će renomirani čileanski pijanist Luis Alberto Latorre.

U programu su Koncert za klavir i orkestar Witolda Lutoslawskog, Tema s varijacijama iz suite br. 3 Petra Iljiča Čajkovskiog i skladba Tramas discontínuas, Aliosha Solovera, skladatelja hrvatskog podrijetla.

Kako ističu iz Filharmonije, koncem svibnja 2022. godine povodom Dana državnosti RH, hrvatsko veleposlanstvo u Čileu organiziralo je koncert “Čile i Hrvatska ujedinjeni u glazbi”, koji se održao u Gradskom kazalištu Las Condes u povodu obilježavanja tridesete godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Čilea i Hrvatske. Koncert u Zagrebu održat će se u prigodi čileanskog nacionalnog praznika (Fiestas Patrias).