Susret hrvatske katoličke mladeži “Gore srca” 17. rujna u Bjelovaru

Nekoliko tisuća mladih okupit će se u Bjelovaru, 17. rujna, na Susretu hrvatske katoličke mladeži koji se ove godine održava pod geslom "Gore srca"

Grgo Jelavic/PIXSELL

Susret su predstavili bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, povjerenik za Pastoral mladih Zoran Grgić i koordinator organizacijskog odbora SHKM-a Luka Premelč.

Sudionici će se okupiti u sjedištu Bjelovarsko-križevačke biskupije gdje će na jednodnevnom susretu moći prisustvovati raznim aktivnostima koje unutar programa priprema biskupijski Pastoral mladih.

Geslo Susreta “Gore srca” preuzeto je iz slavlja mise, odnosno dijaloga koji se odvija između svećenika i naroda u predslovlju, a prema geslu izrađen je i logo koji mladima pomaže da dublje shvate samo geslo.

Kako bi se pripremili za susret, mladi će u svojim župama prolaziti kateheze koje su dostupne na web stranici Susreta hrvatske katoličke mladeži. Na istom mjestu dostupan je i tekst Križnoga puta za mlade pripremljen za korizmu.

Susreti hrvatske katoličke mladeži održavaju se od 1996., a prvi susret održan je u Splitu. Svaki susret okuplja tisuće mladih iz svih hrvatskih (nad)biskupija i katoličkih misija, a dosad su mlade ugostili i Rijeka, Osijek, Šibenik, Pula, Varaždin, Zadar, Sisak, Dubrovnik i Vukovar, a 2020. se susret trebao održati u Zagrebu. Zbog pandemije i oštećenja nastalih u potresu susret u Zagrebu je otkazan.