Stvoreni svi preduvjeti za dvoranu Osnovne škole Antuna Augustinčića

Po završetku školske godine, u Osnovnoj školi Antuna Augustinčića započeli su radovi uređenja učionica i kabineta. Osim što su sva rasvjetna tijela zamijenjena novom LED rasvjetom, obnavljaju se i parketi u svim prostorijama.

-Parketi u našoj školi nisu brušeni otkad su postavljeni, a uzmemo li u obzir i činjenicu da ovdje svakodnevno prođe preko 800 učenika, jasno je da je došlo vrijeme za osvježenje. Osim toga, dobili smo i novu rasvjetu koja doista poboljšava uvjete i kvalitetu rada, kako učitelja i profesora, tako i djece- poručila je ravnateljica Danijela Adžijević.

Također, škola će se u cijelosti oličiti, a dotrajali namještaj zamijeniti novim. Riječ je o još jednoj investiciji poboljšanja uvjeta obrazovanja na kojima se u Zaprešiću kontinuirano radi, a vrijednost svih navedenih radova iznosi gotovo milijun kuna. Završetak je predviđen do kraja kolovoza. Osim osvježenih i uređenih učionica, školarce će ujesen dočekati i prva interaktivna ploča za koju je školi, u dogovoru s Gradom Zaprešićem, sredstva u iznosu od 12 500 kuna donirala Zagrebačka banka.

Za gradnju nove sportske dvorane ishođeni su svi posebni uvjeti za izradu glavnog projekta. Krajem kolovoza je u planu predati zahtjev za izdavanje građevinske dozvole te započeti postupak javne nabave za odabir izvođača radova. Riječ je o trodijelnoj dvorani visoke energetske učinkovitosti, a projektom je predviđeno i postavljanje sunčanih kolektora za proizvodnju struje te će objekt opremljenošću udovoljavati svim suvremenim standardima.

Ukupna procijenjena vrijednost iznosi 25 milijuna kuna, a od trenutka ugovaranja radova do završetka izgradnje planiran je rok od 18 mjeseci.