Strossmayerov trg u Zagrebu postao središte Mediterana

Sve je spremno za prvi međunarodni festival Ritam Mediterana, jedinstveno kulturno i turističko događanje koje će na Strossmayerovom trgu u Zagrebu ugostiti predstavnike nekoliko mediteranskih država s ciljem predstavljanja bogate povijesne i kulturne baštine, ali i šarolike gastronomske, gospodarske i zabavne ponude spomenute regije.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića te u suradnji s veleposlanstvima Izraela, Italije, Španjolske i Maroka, dok će se na Strossmayerovom trgu okupiti predstavnici Hrvatske, Italije, Španjolske, Izraela, Maroka, Libanona i Grčke.

Posjetitelji će tijekom festivala imati priliku prošetati mediteranskim gradovima pomoću VR tehnologije, a svakodnevno će se na video zidu predstaviti turistički sadržaji s različitih destinacija Mediterana. Jutarnji program rezerviran je za najmlađe koji će se putem zanimljivih radionica upoznavati s kulturom Sredozemlja, dok je za one malo starije pripremljena bogata mediteranska knjižnica. Također, tu je i slikarska kolonija studenata Akademije likovnih umjetnosti, kao i mediteranski vrt u organizaciji Vrtnog centra Zagreb.

U ponudi je i široka paleta delicija mediteranske kuhinje, vina i piva, dok su večernji sati predviđeni za brojne nastupe izvođača iz gostujućih država.

Festival započinje još danas i traje do 14. srpnja.