STRAŠNA TRAGEDIJA: Umrlo novorođenče

Još se uvijek pouzdano ne zna zašto se majka odlučila na porođaj kod kuće, a nije poznat ni uzrok smrti

Igor Kralj/PIXSELL

Splitska policija istražuje slučaj u kojem je prvog dana prosinca u KBC Split s područja Imotskog kolima Hitne medicinske pomoći dovezeno novorođenče, koje je ubrzo proglašeno mrtvim.

Prema prvim informacijama, bebu je dva dana ranije u kući rodila 29-godišnja žena uz pomoć sumještanke. Kako su se sutradan kod bebe pojavili problemi s disanjem pozvana je Hitna medicinska pomoć koja se u četvrtak oko šest sati s bebom i majkom zaputila u KBC Split.

Cijelim putem, gotovo 40 minuta, liječnički je tim u kolima Hitne medicinske pomoći reanimirao novorođenče. Reanimacija se nastavila i u bolnici no, nažalost, liječnicima nije preostalo ništa drugo već proglasiti smrt.

Još se uvijek pouzdano ne zna zašto se majka odlučila na porođaj kod kuće, a nije poznat ni uzrok smrti. Zna se samo da je bebica umrla prirodnim putem. Predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split Veselin Škrabić izjavio je Hini da ne može iznositi pojedinosti o nemilom događaju..

-Ne mogu vam reći o čemu se radi jer bilo koja informacija o tome je odavanje liječničke tajne. Sve što ste me pitali se dogodilo, ali pojedinosti ne mogu iznositi- rekao je Škrabić.

Iz splitske su policije službeno izvijestili kako je Postaja granične policije Imotski 1. prosinca zaprimila dojavu da je tijekom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, koje je nakon pružene liječničke pomoći preminulo.
Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija, te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem.

Provodimo kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju, kažu u policiji.