Sjajne vijest

Stolnotenisači osigurali plasman na Olimpijske igre

Na novoj ITTF-ovoj ljestvici muških reprezentacija Hrvatska zauzima 12. mjesto, što je našim stolnotenisačima donijelo novi nastup na OI u momčadskoj konkurenciji
Hrvatska_SP_Juzna_Koreja_2024_1 Hrvatski stolnoteniski savez

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija izborila je plasman na Olimpijske igre u Parizu, potvrdila je Međunarodna stolnoteniska federacija.

Naime, na novoj ITTF-ovoj ljestvici muških reprezentacija Hrvatska zauzima 12. mjesto, što je našim stolnotenisačima donijelo novi nastup na OI u momčadskoj konkurenciji. Prema renkingu su se među 16 reprezentacija koje će zaigrati u Parizu plasirale još reprezentacije Slovenije (11.) i Indije (15.) u muškoj te ekipe Indije, Poljske, Švedske i Tajlanda u ženskoj konkurenciji.

Preostali sudionici su svoje nastup osigurali već prije na kontinentalnim kvalifikacijama ili plasmanom u četvrtfinale na nedavnom Svjetskom ekipnom prvenstvu u južnokorejskom Busanu, gdje je Hrvatsku u osmini finala zaustavila reprezentacija Portugala, dok su stolnotenisačice poražene u srazu s Japankama.

Abecednim redom, nastup na OI u Parizu su u muškoj konkurenciji osigurale reprezentacije Australije, Brazila, Danske, Egipta, Francuske, Hrvatske, Indije, Japana, Južne Koreje, Kanade, Kine, Njemačke, Portugala, Slovenije, Švedske i Tajvana. U ekipnoj konkurenciji, nažalost, nema hrvatskih stolnotenisačica. Za olimpijska odličja će se u Parizu boriti ženske reprezentacije Australije, Brazila, Egipta, Francuske, Indije, Japana, Južne Koreje, Kine, Njemačke, Poljske, Rumunjske, SAD-a, Švedske, Tajlanda i Tajvana.

Hrvatska
Sport