Stipanović doplovio do srebra

Tonči Stipanović osvojio je srebrno odličje u klasi Laser na olimpijskoj regati u Enoshimi

Miranda Čikotić/PIXSELL

Tonči Stipanović osvojio je srebrno odličje u klasi Laser na olimpijskoj regati u Enoshimi. Tonči je tako obrano srebro iz Rija 2016., a u današnji plov za odličja je ušao kao treći.

Član splitskog Mornara je imao odličan start i do prvog okreta je bio srebrni, no potom je nakon okretanja plutače u pao ukupno na četvrto mjesto, da bi u trećoj dionici ponovno došao među vodeće.

U fantastičnom finišu Tonči je ušao u cilj četvrti, pa je s ukupno 82 negativna boda osvojio srebro. Australac Matt Wearn je zlatni (53), a Norvežanin Hermann Thomasgaard (85) brončani.

-Imao sam odličan start. U orcu nisam mogao pogoditi brzinu jer su postojali i valovi od brodova i od Francuza, ali hvala Bogu da postoji krma. Ostao sam smiren i koncentriran te odjedrio onako kako znam. I eto ispalo je srebro. Nije moglo bolje- kazao je Splićanin koji je nakon srebra na OI u Riju obećao da u Tokio ide po zlato.

-Nažaost, to nije blo moguće. Australac Wearn je bio prejak, a ja sam baš nedavno proletio u glavi film od svih regata.Mislim da u čak osam od deset regata ja nisam stajao dobro u toj prvoj orci (jedrenju uz vjetar), stalno sam morao nadoknađivat zaostatak, tako da su snovi o zlatu brzo prošli. Nije zlato jedina medalja. Završit kao srebrni stvarno je velika stvar- kazao je Tonči koji je u završnu regatu ušao kao treći s tri boda više od Norvežanina Hermanna Thomasgaarda, dok je mu je sa samo dva boda više prijetio klupski kolega Cipranin Pavlos Kontides.

-Taktika je bila jedriti jednostavno i brzo na startu. To sam i ostvario no stvari su se počele komplicirati nakon okreta jer me Nijemac Bruehl pretekao. Srećom sve sam izvukao završnicom.