Ban Jelačić u potrazi za novim trenerom

STEFAN RAJIĆ, na odlaku iz Vukovine: Bilo je to prekrasno razdoblje

Utakmica u Topuskom bila je posljednja za Stefana Rajića na klupi Bana Jelačića, gdje se zadržao tri i pol godine
DSC_4936

Jedno uspješno poglavlje je iza njega. NK Ban Jelačić bio mu je sportski izazov, jer nikada do tada nije trenirao seniorsku momčad. No, Ban Jelačić i tadašnji predsjednik prepoznali su ga kao perspektivnog trenera i odlučili mu gurnuti u ruke momčad koja se tada natjecala u Jedinstvenoj županijskoj ligi. Uskočio je u cipele Stivena Žitnika i započeo uspješno putovanje koje je ovih dana došlo do svoga kraja.

-Prijatelju neću više biti trener Bana Jelačića. Odradit ću još utakmicu u Topuskom i to je to- javio je Stefan Rajić, nekoliko sati uoči oproštaja od klupe Bana Jelačića, gdje je proveo tri i pol godine, u kojima je momčad uveo u 4. NL gdje se usprkos svim poteškoćama klub iz Vukovine uspio održati.

Već ovim činom pokazao je o kakvoj se osobi radi. Prije svega velikom i poštenom radniku, koji je pokazao kako se predanim i marljivim radom može uspjeti.

-Nakon što sam razgovarao sa Sašom Matejčićem, o svemu sam obavijestio i igrače. Željela kluba bila je da ostanem, no mislim kako je ovo pravi trenutak da se krene dalje. Bilo je to prekrasno razdoblje u kojem smo zajedničkim naporima uspjeli u našim ciljevima- govori nam Rajić, koji je punih 16 godina u trenerskim vodama.

-Konkretno, nemam nikakvih ponuda niti dogovora s klubovima. Možda i malo odmorim educirajući se uz druge trenere- kratko nam je rekao Rajić, koji je uvijek bio korektan i otvoren za svaku medijsku suradnju.

Od sada već bivšeg kluba oprostio se i Ban Jelačić uz poruku “Stefi hvala za ove tri i pol godine”.

-Kao trener i sportaš: predan, marljiv, pedantan. Mogli ste ga vidjeti ama baš svaki trening skoro sat vremena ranije na terenu; priprema, premišlja, preslaguje. Njegovi su treninzi znali biti, usudit ćemo se reći, zanimljiviji čak i od nekih utakmica.

Kao čovjek: pozitivan, pristojan, nenametljiv. Uvijek nasmijan. Dostojanstven u pobjedi i porazu. Gospodin na terenu i van njega. Stefi, hvala za ove tri i pol godine.

Znamo da je bilo turbulentno i da si zaslužio odmor. Ali bilo je to odlično putovanje! Želimo ti svu sreću na daljnjem sportskom putu i nadamo se da ćemo se i dalje viđati na utakmicama Jelačića. Možda više nećeš sjediti na klupi, ali uvijek ćeš sjediti s nama za stolom kao prijatelj!- poruka je iz Vukovine.

Sport
Velika Gorica