Sportska zajednica Jastrebarsko preuzela upravljanje Mladinom

Jaskanski vijećnici proteklog su petka po prvi puta u ovoj godini sjeli u svoje klupe. Na dnevnom redu su se uz donošenje novog Statuta Grada Jastrebarskog i Poslovnika Gradskog vijeća, našlo i nekoliko točaka koje su se odnosile na novu odredbu o komunalnom otpadu. No, najveću buru i raspravu izazvala je točka koja je naknadno uvrštena na sjednicu, kojom se SC Mladina daje na upravljanje Sportskoj zajednici Jastrebarsko.

-Zanimljivo je da se ovo prenosi na Ceste Jastrebarsko, koje to onda daju Sportskoj zajednici. Vrlo znakovito je to što ste baš taj zahtjev zaprimili 25. studenoga prošle godine da se te čestice riješe. Tada ste se oglušili na to, no sada kada je zahtjev podnio netko drugi to odmah ide. Pitam Vas kuda vam se žuri- započeo je raspravu vijećnik HDZ-a Miljenko Pavlaković, koji je ujedno predsjednik Nogometnog kluba Vinogradar koji igra u Mladini.

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel koji je ujedno bio i predlagatelj ove točke očekivao je ovakvu reakciju. 

-Mi štitimo klub i Grad ovom odlukom, jer tamo nešto ne štima. Nažalost, dopis nam nije poslao NK Vinogradar, nego privatna osoba koja od nas traži da priznamo njegova osobna ulaganja. Ovime poboljšavamo pravnu situaciju- istaknuo je gradonačelnik Novosel.

Pavlaković se nije mirio takvim objašnjenjem te je u svom daljnjem izlaganju istaknuo kako je Nogometni klub Vinogradar najveći promotor jaskanskog sporta.

-Grad nas želi uništiti. Pisat će se o tome, jer dok drugi Gradovi pomažu takve kolektive, mi te podrške nemamo. Ne tražimo Vas da nam to date, mi to želimo kupiti. Nemojmo dozvoliti uništavanje kolektiva kao što je Vinogradar- nastavio je Pavlaković.

Vijećnici oporbe, složili su se u jednom, kako je o sportskim rezultatima Vinogradara bespredmetno raspravljati, jer oni su poznati svima.

-Da se radilo o zahtjevu kluba i Grad bi drugačije reagirao. Ovom odlukom mi štitimo gradsku imovinu- zaključio je gradonačelnik Novosel.

Nakon gotovo sat i pol konstruktivne rasprave većinom glasova Mladina je dana na upravljanje Sportskoj zajednici Jastrebarsko. Protiv ovakve odluke bili su jedino vijećnici HDZ-a.