Sportska dvorana Osnovne škole braće Radić u potpunosti je energetski obnovljena

Župan Stjepan Kožić zajedno sa suradnicima obišao je radove na sportskoj dvorani Osnovne škole braće Radić u Kloštru Ivaniću, gdje je u energetsku obnovu tijekom protekle dvije godine uloženo 1,7 milijuna kuna. U tom je periodu sanirano krovište, dotrajala fasadna stolarija zamijenjena je novom, dok je dvorana dobila toplinsku fasadu.

Također, saniran je i sustav oborinske odvodnje i sportski pod dvorane. Sve radove u potpunosti je financirala Zagrebačka županija, koja je nešto više od pola milijuna kuna uložila i u gradnju okretišta za školske autobuse te parkirališta.

-To su značajna sredstva, koja će se vratiti kroz energetsku obnovu. Nadam se da su oni koji borave u školi zadovoljni, jer dobili smo jednu novu, krasnu dvoranu. Svrha nas je da stvaramo uvjete djeci da im bude bolje i kvalitetnije- rekao je župan Kožić istaknuvši kako su izgradnjom okretišta djeci osigurani sigurniji uvjeti, jer autobus više ne moraju čekati na županijskoj cesti.

Dvorana je kako je istaknula ravnateljica škole Tatjana Bakarić sada primjerena djeci.

-Dvoranu smo obnovili izvana i iznutra. Zahvala županu i njegovim suradnicima na razumijevanju. Dvorana je predivna, čak i sami možete osjetiti djelotvornost energetske obnove, a do sada je u dvorani bilo hladno. Da škola bila kompletna, potrebna nam je energetska obnova starog dijela škole- kazala je ravnateljica Tatjana Bakarić.

Osnovnu školu braće Radić danas pohađaju 464 učenika, a ono što raduje načelnika Željka Filipovića je to što broj učenika ne opada, štoviše sljedeće školske godine upisat će se dvadesetak prvašića više.