Općina Gradec i Streljački klub Trap Gradec bili su za vikend domaćini Prvenstva Hrvatske u parnom trapu za seniore i juniore, koje je okupilo rekordan broj natjecatelja. Ukupno je nastupilo 10 ekipa s 35 strijelaca.

Novim prvacima Hrvatske postali su Ivan Kalinski mlađi te Ivan Petrović u pojedinačnoj konkurenciji, dok su u ekipnoj konkurenciji najuspješniji bili strijelci Podravine kod seniora i Turopolja u juniorskoj konkurenciji. Upravo su strijelci lukavečkog Turopolja bili i najuspješniji, jer uz zlato u juniorskoj konkurenciji pripale su im i tri pojedinačne medalje. Marko Bačić ugodno je iznenadio osvajanjem srebrnog odličja u seniorskoj konkurenciji, dok su kod juniora Matija Vlašiček i Matej Vukoić zauzeli drugo i treće mjesto.

-Ovi rezultati nas baš i ne iznenađuju, jer smo dobivanjem novih strojeva mogli i trenirati ovu disciplinu na našoj streljani u Lukavcu. S radom smo nadoknadili neiskustvo u ovoj disciplini- prokomentirao je rezultate svojih strijelaca Željko Vađić, koji je i rukovodio cijelim natjecanjem uz pomoć Zvonka Sedmaka.

REZULTATI
SENIORI POJEDINAČNO: Ivan Kalinski (mlađi) (SD Gaj) 110, 2. Marko Bačić (SK Turopolje) 107, 3. Damir Mehkek (SK Podravina) 101
SENIORI EKIPNO: 1. SK Podravina (Damir Mehkek, Damir Markušić, Tihomir Marijančić) 290, 2. SD GAJ (Ivan Kalinski, Ervin Stubić, Ivan Kalinski ml) 275, 3. SK Trap Gradec (Drago Pek, Franjo List, Josip Vinković) 267
JUNIORI POJEDINAČNO: 1. Ivan Petrović (SK Kvarner) 110, 2. Matija Vlašiček (SK Turopolje) 103, 2. Matej Vukoić (SK Turopolje) 94
JUNIORI POJEDINAČNO: 1. SK Turopolje (Matija Vlašiček, Matej Vukoić, Matija Kečkeš) 280, 2. SK Kvarner (Ivan Petrović, Denis Cuculić, Nevio Cuculić) 271

Objavljeno u Sport
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 14:00

Streljana u Lukavcu dobila nove strojeve

Streljana Grm u Lukavcu napokon ima nove strojeve za izbacivanje meta, tzv. glinenih golubova. Nakon gotovo trideset godina zahvaljujući Zajednici športskih udruga Grada Velike Gorice zamijenjene su stare i dotrajale mašine. Ukupna vrijednost ove investicije bila je oko 150 tisuća kuna, a većinu sredstva osigurala je krovna gorička sportska organizacija, a svoj obol dat će i Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Dolazak novih mašina ponajviše je obradovao legendu turopoljskog streljaštva, Željka Vađića kojem će sada odgajanje budućih generacija mladih strijelaca, a u klubu ih trenutno ima nekoliko biti dodatno olakšano. Kaže kako će za njega, ali i za ostale strijelce ovo poticaj da i dalje postižu rezultate kao i do sada. A oni su bili sjajni, što streljaštvo s pravom čini najtrofejnijim sportom u Turopolju.

Novi strojevi, njih 15 postavljeni su u rov, a u izvedeno stanje uvjerilo se i vodstvo Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice predvođeno predsjednikom Goran Kovačićem, tajnikom Davorom Štubanom i članom Etičkog odbora Jadrankom Perlićem. Iako je Vađić imao pripremljenu i pušku da se ekipa okuša u gađanju glinenjaka, nitko od prisutnih nije se ovom prilikom htio upustiti u to. Kažu bit će već prilike i za to.

Tko zna, možda prilikom službenog otvorenja za vrijeme Finala Kupa Hrvatske kada će u Lukavec pristići svi najbolji hrvatski strijelci predvođeni braćom Glasnović, Cernogorzem, Germinom i ostalima koji će se za titulu najboljeg boriti 30. lipnja i 1. srpnja.

Objavljeno u Sport

Uskrsni ponedjeljak članovi Streljačkog kluba Turopolje Lukavec odlučili su iskoristi za lovačko- streljačko natjecanje, koje je privuklo mnoge lovce, ali i pokojeg iskusnog strijelca predvođenog Antom Glasnovićem. Lijepo vrijeme privuklo na streljanu Grm prijateljska društva iz mnogih krajeva sjeverne Hrvatske, tako da je oko objekta vladala prava gužva, jer natjecanju se odazvalo 17 ekipa i preko stotinu strijelaca u pojedinačnoj konkurenciji.

I dok su se strijelci kao na „tekućoj traci“ izmjenjivali na pisti na kojoj je natjecanje posljednji puta održano na starim tridesetogodišnjim strojevima, s druge strane vladala je opuštena atmosfera u kojoj su strijelci i njihovi gosti kratili vrijeme uz čašicu razgovara, kartanje, ali i prave kulinarske specijalitete u vidu kotlovine i gulaša.

Legenda turopoljskog, ali i hrvatskog streljaštva Željko Vađić tijekom cijelog dana imao je pune ruke posla ne bi li natjecanje prošlo u redu. Nitko od okupljenih nije imao nikakvih primjedbi, a po završetku službenog dijela uslijedila je veselica uz Miroslava Lackovića- Mimija i njegove svirače, koja je potrajala do sitnih večernjih sati.

Iako je svima druženje bilo na prvom mjestu, potrebno je spomenuti i njih pobjednike; Ante Glasnović odnio je pobjedu kod seniora, Matej Vukoić kod juniora, strijelci Trapa iz Križevaca u ekipnoj konkurenciji, trofej za fair-play pripao je Stjepanu Zagorcu, a u kombinaciji očeva i sinova najuspješniji su bili Franje.

Djelić atmosfere iz Lukavca možete vidjeti i u našoj FOTOGALERIJI.

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti