Hvalevrijedna donacija

Specijalna bolnica u Gornjoj Bistri dobila vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom

Sredstva za kupnju vozila vrijednog 67.700 eura prikupljena su početkom ove godine humanitarnom akcijom „Srcem uz Saru“
20230913_1101210_resized.jpg__648x432_q85_subsampling-2

Udruga Stepinčeva oaza mira iz Zaprešića, s roditeljima preminule Sare Brkičić donirali su Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra vozilo prilagođeno prijevozu osoba s invaliditetom. Sredstva za kupnju spomenutog vozila vrijednog 67.700 eura prikupljena su početkom ove godine humanitarnom akcijom „Srcem uz Saru“.

Inače, Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri jedina je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj, koja se trenutno brine za 95 teško oboljele djece. Prema riječima ravnatelja Renata Mittermayera kombi će se koristi za prijevoz djece na ljetovanje, kao i preglede u druge zdravstvene ustanove u Zagrebu. Bolnica raspolaže i sanitetskim vozilom koje je osigurala Zagrebačka županija.

– S obzirom na to da živimo u Zaprešiću, a ova je bolnica u našem okruženju, obratili smo se Bolnici Bistra. Mi kao roditelji smo odlučili da kombi ide nekom kome je potrebno. Presretni smo, ponosni i ispunjenog srca jer će se kombi koristiti na dnevnoj bazi. Znamo da tu ima jako puno djece, a to su sve Sarina braća i sestre, rekao je Sarin tata Franjo. Naglasio je i kako su imali veliku podršku Udruge Stepinčeva oaza mira.

– Danas sam tužan, ali i sretan. Tužan radi naše drage Sare koja je otišla, ali i sretan jer se zahvaljujući njenim roditeljima ovo dobro djelo nastavilo, rekao je Ilija Nikolić iz Udruge Stepinčeva oaza mira zahvalivši se svim sudionicima humanitarne akcije “Srcem uz Saru”.

Primopredaji vozila ispred bolnice u Gornjoj Bistri nazočio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je zahvalio Sarinim roditeljima i Udruzi na donaciji, kao i svim zdravstvenim djelatnicima i volonterima, koji nesebično skrbe za teško oboljele korisnike ove bolnice.

– Hvala udruzi Stepinčeva oaza mira, a posebno obitelji Brkičić koja je suočena s najvećim životnim gubitkom našla snage i volje kako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. S obzirom na to da skrbi o malim pacijentima s kroničnim i teškim dijagnozama, bolnici Bistra donacija vozila itekako je značajna i pomoći će im u svakodnevnim obavezama, a posebno prijevozu djece na preglede u druge zdravstvene ustanove, poručio je Kožić.

Bistra
Događanja