Specijalna bolnica Pimamed prikupila 500.000 kuna pomoći Ukrajini

Akcija "Veliki krug malih ljudi" traje do 24. travnja

Matija Habljak/PIXSELL

Specijalna bolnica Primamed pokrenula je početkom travnja kampanju prikupljanja pomoći Ukrajini “Veliki krug malih ljudi”, do sada se u nju uključilo više od dvadesetak kompanija i prikupljeno je 500.000 kuna, istaknuto je na predstavljanju humanitarne kampanje.

Akcija je započela s idejom donacije deset posto mjesečnih honorara liječnika i medicinskih sestara u Primamedu, no uskoro se proširila na druge sudionike te je prerasla u kampanju “Veliki krug malih ljudi” kojom se želi potaknuti i druge na sudjelovanje

– U bolnici je dogovoreno da se Ukrajini pomogne na način da zaposlenici doniraju deset posto plaće, a uprava deset posto prihoda od 12. do 24. travnja. Donacije će se uplatiti na žiroračun ukrajinskog veleposlanstva otvorenog za tu nakanu, rekao je ravnatelj bolnice Gzim Redžepi na obilježavanju službenog početka prikupljanja sredstva za pomoć ratom pogođenoj Ukrajini.

Na obilježavanju je bio i ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič te članovi Upravnog vijeća bolnice, akademici Mirna Šitum i Miroslav Samaržija.

Za specijalnu bolnicu akcija traje do 24. travnja, a nakon toga njezini zaposlenici, kao i svi ostali građani i tvrtke, donacije mogu uplaćivati individualno na žiroračun u ukrajinskom veleposlanstvu. Sa željom da se što prije okonča sukob, Redžepi je uručio veleposlaniku plaketu s natpisom 500.000 kuna, koja je simbolizirala novac koji je od danas na žiroračunu veleposlanstva.