Složni vijećnici u Jakovlju, sve odluke podržane jednoglasno

Nakon ljetne stanke svoju su redovnu sjednicu odradili i vijećnici Općinskog vijeća Jakovlje, a predsjednik Mario Hlad nije pred vijećnike stavio teške teme

Nakon ljetne stanke svoju su redovnu sjednicu odradili i vijećnici Općinskog vijeća Jakovlje, a predsjednik Mario Hlad nije pred vijećnike stavio teške teme. Stoga je i sjednica trajala kratko, a sve odluke podržane su jednoglasno.

Nekoliko pitanja bilo je i pod aktualnim satom gdje je vijećnike zanimalo koliko je Općina Jakovlje realizirala projekata koji se financiraju iz EU sredstava, može li se kod crkve u Kraljevom Vrhu postaviti WC, tko brine o čistoći WC-a u mrtvačnici, hoće li biti orezivanja granja na prometnicama te još nekoliko komunalnih problematika. Ukratko, budući da je došao novi župnik treba se s njim vidjeti kakva su njegova razmišljanja o WC-u kod crkve, onaj pak u mrtvačnici će se potpuno obnoviti i biti na korištenje samo kad su sprovodi, grane će se orezati tijekom listopada, a ostalu komunalnu problematiku provjerit će komunalni redar.

Bez rasprave je usvojeno izvješće o izvršenju Proračuna Općine Jakovlje za prvo polugodište ove godine, a rasprave ni pitanje nije bilo ni prilikom Izvješća o radu načelnice Sanje Borovec u istom razdoblju. Kratko pojašnjenje tražilo prilikom donošenja odluke o odbijanju zahtjeva OŠ Jakovlje o sufinanciranju dnevnog obroka u školi.

Naime, zbog stalnog porasta cijena porasli su i troškovi školske kuhinje, a slijedom toga i dnevni obrok po učeniku je povećan sa 6 na 8 kuna. Škola je tražila sufinanciranje te dvije kune, ili barem pola tog iznosa, no budući da Općina Jakovlje u proračunu osigurava značajna sredstva za programe predškolskog odgoja i obrazovanja, osnovnog, srednjoškolskog i akademskog obrazovanja u iznosu od 2.065.000 kuna što čini 25% izvornih prihoda Proračuna, Općina Jakovlje nije u mogućnosti dodatno opteretiti Proračun Općine Jakovlje s osnove sufinanciranja cijene dnevnog obroka učenika Osnovne škole Jakovlje korisnika prehrane u školskoj kuhinji.

Do kraja sjednice vijećnici su usvojili još nekoliko odluka o pokretanju postupka za evidentiranje izvedenog stanja nerazvrstanih cesta.