Slovenska strana pokazala interes za revitalizaciju Kumrovečke pruge

Revitalizacija Kumrovečke pruge za čiju je inicijativu zaslužna grupacija čelnika Sjeverozapadne Hrvatske, u koju su uključeni načelnik Općine Dubravica, gradonačelnik Klanjca, te načelnici Općina Zagorska Sela, Kumrovec, Kraljevec na Sutli, Marija Gorica, Brdovec, i Pušća.

Na tu tematiku održano je već nekoliko sastanaka između jedinaca uključenih u inicijativu, a isto tako održan je i sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture gdje su predložena dva modela revitalizacije. U prvome uz suglasnost slovenske strane pruga se može obnoviti u cijelome profilu, a ako ne dođe do dogovora tada se pruga može obnoviti do Klanjca.

No, na adresu načelnika Dubravice stigao je poziv od slovenske strane odakle se javio župan općine Podčetrtek Peter Misja, koji je sazvao sastanak za srijedu 30. svibnja s početkom u 11 sati. Uz čelnike Sjeverozapadne Hrvatske, sastanku bi trebali nazočiti i župan susjedne slovenske općine Bistrica ob Sotli.

-Između nas malih ljudi uvijek su bili dobro susjedski odnosi. Drago mi je da je došlo do ove inicijative i da se stvari polako pokreću s mrtve točke. Naša suradnja međusobno je dobra, no sada nam je potrebna i visoka politika da se to odradi- rekao nam je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.