Sljeme spremno za skijaški spektakl

Sljemenska staza potpuno je spremna za 14. žensku i 11. mušku slalomsku utrku Svjetskog kupa, koje će se održati 4. i 5. siječnja
Zagreb: Konferencija za medije na kojoj je najavljen Snow Queen Trophy 2020.

Sljemenska staza potpuno je spremna unatoč vrlo toplom početku zime i sudionici 14. ženske i 11. slalomske utrke Svjetskog kupa imat će idealne uvjete 4. i 5. siječnja.

-Staza je u jako dobrom stanju, zahvaljujući pravodobnom zasnježavanju te infrastrukturi i tehnologiji koju nam je omogućio Grad Zagreb. Umjetni snijeg je napravljen već početkom prosinca, a ove temperaturne minuse proteklih nekoliko dana smo iskoristili da stazu proširimo i osiguramo. Čak smo omogućili i dva dana treninga na njoj našim skijašima, a sada je ‘zacementirana’ i nitko se na njoj neće skijati sve do ženske utrke- kazao je direktor utrke Vedran Pavlek, koji je dodao kako očekuje veliki broj gledatelja i dobre rezultate Hrvata.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

-Lani smo imali trojicu među prvih 20, a ove godine očekujem napredak. Odgovorno tvrdim da nije daleko dan kada će se netko od njih popeti na postolje, možda čak i na Sljemenu- kazao je Pavlek.

Četvoricu Hrvata; Istok Rodeš, Elias Kolega, Matej Vidović i Filip Zubčić ove su sezone već osvajali bodove.

-Najvažnije je da su zdravi i ne sumnjam da od njih možemo očekivati sjajne dosege, ne samo od njih četvorice nego i ostalih hrvatskih skijaša i skijašica poput Leona Nikića i Samuela Kolege. Mislim da i ove godine mogu ostvariti i Top 10 plasman, predvođeni domaćim navijačima- rekao je proslavljeni Ivica Kostelić, koji svojim savjetima pomaže našim slalomašima.

Ženska slalomska utrka je 4. siječnja, prva vožnja u 13 sati, a druga u 16.15 sati, dok je 5. siječnja na rasporedu muška utrka. Dan prije svake od utrka bit će upriličeno javno izvlačenje startnih brojeva na Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport