Sliježu se dojmovi slavlja u Parizu. Brekalo: Ostvarili smo povijesnu pobjedu

Cijela momčad odigrala je odličnu utakmicu
josip brekalo Igor Kralj/PIXSELL

‘- Ovo je velika, povijesna pobjeda. Slaviti usred Pariza protiv ovakve reprezentacije velika je stvar, govorio je hrvatski nogometaš Josip Brekalo nakon 1-0 u Ligi nacija, na Stade de Franceu protiv Francuske.

– Htjeli smo stati u defenzivni blok i čekati kontru i polukontru. Izbornik je zahtijevao od mene da izvučem njihovu zadnju liniju kako bismo mogli napasti iz drugog plana. Mislim da je to odlično funkcioniralo, bili smo odlični na lopti, uz Modrića, Brozovića i Kovačića svima je lakše. Poslije loših iskustava s Francuzima znali smo da je pobjednički recept sačekati ih i napasti iz drugog plana, kontrolirano doći do pobjede, iz nekog prekida i kontre. Tako je i bilo, komentirao je Brekalo.

Martin Erlić odigrao je još jednu odličnu utakmicu u tandemu s Josipom Šutalom, a kao i cijela momčad te posljednji red djelovao je uigrano i sigurno od prve do zadnje minute.

– Čestitke svima, ovo je sjajna pobjeda, teško je ovo i opisati. Poveli smo iz jedanaesterca, dobro se branili, uspjeli sačuvati prednost i sad idemo na zasluženi odmor. Tandem sa Šutalom? Dosta komuniciramo tijekom utakmice, što je najbitnije, jedan drugome podižemo samopouzdanje i to je to. Nema tu prevelike filozofije. Kliknuli smo, odigrali odličnu utakmicu, istaknuo je Erlić nakon druge uzastopne pobjede u Ligi nacija. Prije Francuske dogodila se također minimalna 1-0 pobjeda u Kopenhagenu protiv Danske.

– Kad sam na terenu nastojim dati maksimum bez obzira tko je na drugoj strani, ali svi igrači su protiv Francuske odigrali odličnu utakmicu. Presretan sam zbog svojih nastupa, uvijek ću davati sve od sebe za reprezentaciju, za sveti dres, treba samo ovako nastaviti, zaključio je Erlić.

Hrvatska
Sport