Slavko Cvrlja: Bedenica će uskoro imati sto posto pokrivenost vodovodnom mrežom

U okviru 707 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“ danas su otvoreni radovi za zelinskom području, koje uključuju rekonstrukciju vodoopskrbne mreže u ukupnoj duljini od 5,4 kilometra, izgradnju nove vodoopskrbne mreže u duljini od 61,4 kilometara i pripadnih objekata, te izgradnju 1452 kućna priključka.

Osim za Grad Sveti Ivan Zelinu, radovi su od velikog značenja i za susjednu Općinu Bedenica.

-Ovim projektom mi ćemo zaokružiti jednu priču vodoopskrbe na području općine, jer prije desetak godina mi smo izgradili vodovod koji je pokrio 90 posto našeg područja, tako da smo daleko ispred ostalih jedinica lokalne samouprave u ovom dijelu Zagrebačke županije. Međutim, jedan dio koji je ostao bez mreže, sada će biti riješen kroz ovaj projekt, što nam je izuzetno drago, jer uskoro ćemo moći reći kako je pokrivenost vodoopskrbnim sustavom na području Bedenice sto posto- istaknuo je načelnik Slavko Cvrlja, koji se tom prilikom zahvalio i svima koji su doprinijeli realizaciji ovoga projekta.

-Smatram kako smo udruživanjem napravili dobru stvar, jer smo pokrenuli projekt koji ide na korist žiteljima svih ovih jedinica lokalne samouprave. Vjerujem da će ovakvi projekti zaživjeti i u budućnosti, pogotovo na pitanju odvodnje. Zahvala svima koji su sudjelovali na realizaciji ovoga projekta, od Zagrebačke županije na čelu sa županom Stjepanom Kožićem, Hrvatskim vodama, direktoru Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislavu Mastenu, te svim kolegama i kolegicama. Vjerujem da ćemo ovim koracima ići tako i dalje- zaključio je Cvrlja.