Škare Ožbolt otkrila prvi potez kada postane gradonačelnica: Odmah krenuti u obnovu

Poručila je kako će joj obnova Zagreba biti prioritet

Sanjin Strukić/PIXSELL

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt poručila je da će odmah po preuzimanju dužnosti krenuti u obnovu grada koja će joj biti prioritet.

– Nakon više od godine dana, obnova oštećenih objekata od potresa u Zagrebu još nije krenula. Na dan 4. svibnja podaci pokazuju da u Zagrebu ima preko 1000 zgrada koje nisu do sada pregledane, rekla je Škare Ožbolt na konferenciji za novinare koju je održala s poznatim pjevačem Dragom Diklićem.

Škare Ožbolt je upozorila da Zagreb ima najmanje predanih zahtjeva na broj uporabljivih i privremeno uporabljivih zgrada, da je oštećeno 6719 zgrada, a predano svega 1464 zahtjeva što, poručila je, samo pokazuje koliko je briga gradsku upravu za Zagreb.

– Mi ćemo odmah krenuti u obnovu i ona će nam biti prioritet, istaknula je.

Arhitektica Gordana Domić kazala je da se grad, ako će obnova javnih objekata teći tempom obnove Umjetničkog paviljona koji se obnavljao 10 godina s 22 milijuna kuna, neće nikada obnoviti. Pozvala je na hitnu sanaciju vibracija tramvaja, gradnju garaža i umrežavanje biciklističkih staze, pri čemu  komunalna infrastruktura treba temeljitu reviziju i modernije, efikasnije mjere.

– Podzemni spremnici za smeće, pametni šahtovi, kvartovski parkinzi i mnoge druge ideje je lako provesti, a one će učiniti Zagreb ljepšim i boljim gradom, poručila je Domić.