Sjajni Marin Čilić drugi tjedan zaredom u finalu

Do drugog naslova u Sankt Peterburgu, prvoga je osvojio prije točno 10 godina, Čilić će pokušati doći protiv Amerikanca Taylora Fritza

Goran Stanzl/PIXSELL

Marin Čilić drugi tjedan zaredom stigao je do finala na ATP Touru, nakon što je prije tjedan dana bio u završnici turnira u Moskvi, ovoga tjedna stigao je do završnice u Sankt Peterburgu. U polufinalu je za samo sat i devet minuta svladao Nizozemca Botica van de Zandschulpa sa 6-3, 6-3.

Čilić je u potpunosti dominirao protiv 26-godišnjeg Nizozemca, koji je u subotu igrao u svom prvom polufinalu na ATP Touru, odlično je servirao, imao je čak 69 posto ubačenih prvih servisa te nije dopustio suparniku niti jednu break-loptu. Štoviše, Van de Zandschulp niti u jednom Čilićevom servis-gemu nije stigao niti do izjednačenja.

S druge strane, Čilić je u prvom setu ostvario jedan break iskoristivši treću od tri vezane break-lopte u šestom gemu, dok je u drugom setu dva puta oduzimao servis suparniku, prvi put kod rezultata 1-1, a drugi put kod svoje prednosti od 5-3 čime je i okončao dvoboj.

Za Čilića će ovo biti ukupno 35. nastup u finalu nekog ATP turnira, a treći u 2021. godini. U lipnju je osvojio Stuttgart, što mu je bio 19. naslov, dok je prošle nedjelje izgubio u finalu Moskve. Do drugog naslova u Sankt Peterburgu, prvoga je osvojio prije točno 10 godina, Čilić će pokušati doći protiv Amerikanca Taylora Fritza.