SJAJNE VIJESTI ZA SVE RODITELJE: Za svako dijete od 2 godine po 300 kuna

Pravo na ovu naknadu imat će djeca od navršene 2 godine života do kraja srednjoškolskog obrazovanja

Općina Rugvica tijekom proteklih se godina istaknula mnoštvom inovativnih i hvalevrijednih mjera koje su kasnije implementirale u svoje programe i druge sredine. Načelnik Mato Čičak poseban naglasak tijekom svoga mandata od 2015. godine stavio je upravo na najmlađe. A upravo je prema njima usmjerena i najnovija demografska mjera.

-U proračunu za 2021. godinu Općina Rugvica osigurala je 300 kuna godišnje za svako dijete kao pomoć roditeljima u izazovnim vremenima koja su pred nama. Možda 300 kuna nije puno, ali na početku nove školske ili vrtićke godine kada je roditeljima najviše opterećen kućni budžet, siguran sam da će im ovaj iznos pomoći da djeci osiguraju potreban pribor, odjeću i obuću- s ponosom je istaknuo načelnik Čičak te poručio kako će se ova nova demografska mjera početi provoditi od iduće školske godine.

Pravo na ovu naknadu imat će djeca od navršene 2 godine života do kraja srednjoškolskog obrazovanja.

Između ostaloga, Općina brine i za svoje studente kojima tijekom godine u dva navrata isplaćuje jednokratnu naknadu od 750 kuna. Također, studenti kao i srednjoškolci imaju u potpunosti besplatan prijevoz.

-Bili smo prvi koji smo uveli besplatne udžbenike za sve naše osnovnoškolce, a nakon što je država preuzela brigu za to, ostatak sredstava za ostale materijale daje Općina- kaže nam Čičak, koji je ponosan na činjenicu kako je njegova Općina danas vodeća po izdvajanju sredstava upravo za mlade i njihove programe.

-Možemo se pohvaliti kako smo bili prva Općina koja je sve klupske kategorije naših rukometnih i nogometnog kluba obukla u jednolične dresove s prepoznatljivom rodom, čime smo dodatno prepoznatljivi gdje god se pojavljujemo- istaknuo je Čičak.

Općina također, sufinancira i smještaj vrtićanaca pa je tako za svako dijete osigurana subvencija od 1 150 kuna, a dodjeluju se i jednokratne novčane pomoći za novorođenu djecu te za blizance i trojčeke.

-Ono što me naročito raduje ja da smo pokrenuli projekt izgradnje POS-ovih stanova na našem području- za kraj će načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.