Sinkovići s najboljim vremenom doveslali u polufinale

Opravdali su ulogu najvećih favorita u dvojcu na pariće na Europskom prvenstvu u Münchenu

Igor Kralj/PIXSELL

Braća Martin i Valent Sinković opravdali su ulogu najvećih favorita u dvojcu na pariće na Europskom prvenstvu u Münchenu, gdje su izborili plasman u polufinale ove discipline s najboljim rezultatom u kvalifikacijama.

Vodeći od početka do kraja utrke u trećoj kvalifikacijskoj skupini, braća Sinković su do cilja stigli za šest minuta 51 sekundu i 69 stotinki, ne pokazujući pritom znakove umora. Za više od osam sekundi su iza sebe ostavili Poljake Szymona Posnika i Piotra Plominskog (7:00.41), dok su Talijani Simone Venier i Davide Mumolo zaostali za više od 21 sekunde (7:13.13). Polufinalne utrke na rasporedu su u subotu, s počecima u 10:15 te 10:20 sati.

Dora Dragičević je u konkurenciji lakih samaca veslala u prvoj od dvije skupine i osvojila posljednje, šesto mjesto s rezultatom 8:56.35 minuta, zaostavši za pobjednicom, Nizozemkom Martine Veldhuis, za više od 25 sekundi (8:30.92). Dragičević će se pokušati domoći utrke za odličja kroz repasaž koji je na rasporedu u petak, s počecima u 9:36 i 9:42 sati.