Sin saborskog zastupnika HDZ-a Martina Baričevića donirao je područnoj vatrogasnoj zajednici 60.000 kuna

Ponukan negativnim natpisima Luka Baričević odlučio se na ovaj hvalevrijedan potez
Baričević_PRESS_3

Luka Baričević, tajnik u Područnoj vatrogasnoj zajednici Velebit, ponukan negativnim medijskim natpisima o svom ocu kao i sugestivnim i iskrivljenim tumačenjem kako je lokalna samouprava financirala njegovo školovanje na Visokoj školi za sigurnost u iznosi od 60.000 kuna, odlučio je uplatiti donaciju lokalnoj vatrogasnoj zajednici Velebit.

-Mediji su zlonamjerno optužili mog oca kako je lokalna vatrogasna zajednica platila moju školarinu. Kao mladom čovjeku čiji je otac dragovoljac Domovinskog rata te nositelj više odlikovanja, aktivni sudionik stvaranja hrvatske države i jedan od nositelja demokratskih promjena na zadarskom području, nisam želio dopustiti neopravdano i nekorektno javno prozivanje moje obitelji. Želim naglasiti da iako ne postoji nikakva moralna, kaznena niti prekršajna odgovornost, moja supruga je podigla kredit kako bismo uplatili donaciju lokalnoj vatrogasnoj postrojbi te stali na kraj neosnovanim i konstruiranim optužbama na račun mog oca. Želim naglasiti kako moj posao nije nikakav privilegija nego mi je iznimna čast da sa svojim kolegama mogu aktivno raditi na vatrogasnoj zaštiti područja gdje sam rođen i gdje živim- kazao je Luka Baričević.

Inače, Martin Baričević bio je do sada zastupnik u dva saziva Hrvatskog sabora, dugogodišnji je načelnik Općine Jasenice te predsjednik Hrvatske zajednice općina.

Hrvatska
Ostalo