Šime Strikoman u Svetom Ivanu Zelini snima milenijsku fotografiju klopoteca

Majstor milenijske fotografije, Šime Strikoman 24. kolovoza u Svetom Ivanu Zelini, u mjestu Čegce snima milenijsku fotografiju klopoteca. Fotografija će se snimiti na blagdan svetog Bartola, 24. kolovoza, čime se želi obilježiti i zelinski vinski kraj, ali i povezati vinske običaje postavljanjem klopoteca koji tjera čvorke i nagovještava da se bliži berba.

Svetom Ivanu Zelini ovo će biti prva fotografija, a Strikoman je svojim objektivom snimio na stotine njih. Prvu milenijsku fotografiju Strikoman je snimio još 2000. godine kada je na vodičkoj rivi okupio tisuću svojih sugrađana kako bi skupnim fotografiranjem obilježili ulazak u novi milenij. Tada nije ni slutio kako će se upravo iz te prve fotografije razviti cijeli projekt koji traje već punih 19 godina. U ovih devetnaest godina kroz milenijsku fotografiju snimljeno je više od 680 fotografija a sudjelovalo je preko milijun ljudi iz gradova diljem Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije…

-Dragi Zelinčani, vinoljupci, vinogradari, prijatelji našeg grada, pozivamo Vas da se odazovete u što većem broju, jer kako bi ispunili prostor i formirali najljepši klopotec treba nas biti par stotina. Milenijska fotografija snimat će se s visine od 50 metara, s vatrogasnih ljestava koje će nam osigurati naši prijatelji vatrogasci iz Javne vatrogasna postaje Ivanić-Grada. Svijet ljubavi trećeg milenija, iskonska je potreba za ljubavlju čovjeka za čovjekom. Dobro došli u Strikomanov svijet ljubavi trećeg milenija!- poručuju iz Turističke zajednice Sveti Ivan Zelina.

Također, kako bi se snimila najbučnija milenijska fotografija ponesite sa sobom drvene čegrtaljke, klepetaljke i slične samozvučne bučne naprave, a prvih 200 osoba koje se prijave na email [email protected] dobiti će na poklon prigodnu bijelu majicu.