Serijski razbojnik od 2009. opljačkao 1,3 milijuna kuna

Policija je uhitila 53-godišnjaka kojega sumnjiči da je u devet razbojničkih prepada ukrao čak 1,3 milijuna kuna od 2009. do prošle godine kada je u prosincu maskiran u policajca opljačkao OTP banku u Šibeniku
PU Šibensko-kninska predstavila rezultate razriješenih serija kaznenih djela provala u novčarske institucije Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uhićenje serijskog razbojnika kojemu je sud već odredio jednomjesečni istražni zatvor načelnik šibenske policije Ivica Kostanić ocijenio je, na konferenciji za novinare, jednim od najboljih rezultata šibensko-kninske policijske uprave.

Osim za devet razbojništava u novčarskim ustanovama u rasponu od čak 13 godina – od 3. kolovoza 2009. do 17. prosinca 2021. 53-godišnjak je osumnjičen i za nabavljanje vatrenog oružja i eksplozivnih tvari.

U posljednjoj pljački OTP banke u Šibeniku na Trgu Dražena Petrovića imao je i pomagača, 52-godišnjaka koji mu je javljao kretanje policije pa je i on kazneno prijavljen. Prvu pljačku osumnjičeni 53-godišnjak počinio je maskiran motociklističkom kacigom i naoružan automatskom puškom 2009. u banci u Šibeniku, gdje je 2012. nastavio zločinački niz u turističkoj agenciji, a potom i mjenjačnici. Godinu kasnije u Šibeniku je navodno opljačkao poslovnicu igara na sreću, banku i poštu, a 2014. banku u Tribunju. U tom je mjestu opljačkao banku i u rujnu 2016. dok je u studenome 2018. banku navodno opljačkao i u Skradinu.

Najveći pojedinačni plijen od preko 350 tisuća kuna uzeo je u prosincu prošle godine iz banke u Šibeniku maskiran u policijsku odoru.

Policija je tijekom istraživanja u Šibeniku i Vodicama pretražila ukupno tri stana, jednu poljsku kućicu i automobil, a obavili su i očevid na jednom vozilu. Pretragom u Skradinu od tri osobe zaplijenjeno je oružje i oprema korištena u pljačkama – pet pištolja, motoristička kaciga, dijelovi policijske odore, jakne, kišna kabanica i platnena vrećica za novac.

Policija je pritom zaplijenila 14.655 eura, 2.726 dolara i 8000 kuna, a pronašli su i strojnicu s prigušivačem, dvije ručne bombe, zolju, veću količinu streljiva te novčanik s dokumentima jednog građanina. U policiji kažu da su privremeno zaplijenili i BMW za kojeg sumnjaju da je kupljen ukradenim novcem.

Crna kronika
Hrvatska