Sergej Jakirović: Na početku imamo bod u džepu

-Ja bih rekao šesta sreća, pošto su nas pet puta dobili. Sutra je nova utakmica i novo dokazivanje. Krećemo s 0:0, imamo bod u džepu na početku, no vidjet ćemo- u najavi sutrašnje utakmice protiv Dinama, rekao je strateg HNK Gorice Sergej Jakirović.

Posljednju utakmicu Goričani su odigrali 5. listopada kada su gostovali u Gradskom vrtu gdje su nezasluženo poraženi od Osijeka (2:1). U međuvremenu u pripremi dvoboja protiv Dinama, proteklog vikenda odigran je susret protiv starih znanaca iz Kidričeva, Aluminija.

-Nadam se da ćemo biti na nivou. Nešto smo pripremali i ja se nadam kako ćemo biti na tragu zadnjih kola gdje smo izgledali dobro. Možda nas nije rezultatski mazilo, no to moramo zaboraviti i nastaviti u tom smjeru, jer to što trenutno igramo za mene je jako dobro- istaknuo je Jakirović, koji u sutrašnjem susretu neće moći računati na Ljubisavljevića, Steenvordeena, Mathieua i Maslowskog.

-U njihovom fokusu na Shakhtar leži kvaka, jer Liga prvaka im zasigurno odnosi dosta koncentracije i energije, jer nije se lako „prešaltati“ s Lige prvaka na HNL. Ove su im se godine dogodila već dva poraza, tako da u tome vidimo svoju šansu, kao i u reprezentativnom okupljanju, jer su desetak dana bili bez većine kadra, koji se skupljao. Ciljamo i gledamo da bi tu mogli tražiti svoju priliku. No, njih će se dosta pitati, a sigurno je kako će nas ozbiljno shvatiti, pogotovo nakon Varaždina gdje su prosuli bodove- zaključio je trener Gorice, Sergej Jakirović.

Ozračje u momčadi je pozitivno, a to je potvrdio i senegalski napadač Cheriff Ndiaye.

-Respektiramo Dinamo, jer jako su dobra momčad. Pripremamo se kao za svaku utakmicu, no ova je malo specifična i mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo- kazao je Ndiaye, koji zna kako se od njega očekuju golovi.

-No bitnije od toga je da momčad pobjeđuje- poručio je Cheriff.

Susret na Gradskom stadionu između petoplasirane Gorice i drugoplasiranog Dinama igra se od 18 sati, dok se blagajne za ulaznice otvaraju već u 15 sati.