U članstvu vlada sve veće nezadovoljstvo

SDP zbog samovolje Peđe Grbina napušta sve veći broj članova

Reakcija je to na navodnu Grbinovu odluku da umjesto Matića u Sabor kao zamjena uđe Marko Krička, glavni tajnik stranke i dogradonačelnik Siska
Zagreb: Izvanredna konferencija za medije predsjednika SDP-a Pe?e Grbina Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što Rijeke pravde predvođene SDP-om i njihovim liderom Peđom Grbinom nisu polučile očekivani uspjeh na nedavnim parlamentarnim izborima, unutar stranke javlja se sve više onih koji su nezadovoljni politikom koju kroji stranački šef. Još za vrijeme slaganja izbornih listi mnogi istaknuti SDP-ovi odlučili su ne sudjelovati na izborima, a javno su Grbina prozvali i iz splitskog SDP-a, gdje je među najglasnijima Davor Matijević.

Korak dalje, sada je otišla organizacija u Vukovaru, gdje je trinaest članova Gradskog odbora predvođenih predsjednicom Biljanom Gaća dopisom obavijestilo predsjednika i Predsjedništvo stranke da daju neopozive ostavke na stranačke dužnosti zbog, kako tvrde, Grbinova kršenja usmenog dogovora s Gaćom da će mijenjati Freda Matića u saborskim klupama. Reakcija je to na navodnu Grbinovu odluku da umjesto Matića u Sabor kao zamjena uđe Marko Krička, glavni tajnik stranke i dogradonačelnik Siska.

-Duboko razočarani i prevareni, kao izabrane članice i članovi Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Vukovar dajemo neopozive ostavke na sve stranačke funkcije. Nadamo se da će neki novi ljudi koji će voditi SDP znati prepoznati o čemu smo u ovom dopisu govorili, a naglašavamo da to sigurno nisu osobni interesi jer članstvo u SDP-u u ovom dijelu Hrvatske vam samo može ugroziti egzistenciju- istaknulo je 13 SDP-ovaca koji su podnijeli ostavke u pismu vodstvu stranke.

O nekoliko zamjena i kadrovskih rješenja za novi saziv Sabor u srijedu popodne će se raspravljati na Iblerovu trgu, gdje se okuplja novi Klub zastupnika SDP-a.

Hrvatska
Politika